Sørloth ble byttet inn i Leipzig-storseier

Alexander Sørloth fikk drøye 20 minutter som innbytter da Leipzig smadret Schalke 4-0 i tysk fotball lørdag.

Alexander Sørloth ble byttet inn for Leipzig.

Leipzig - Schalke 4–0

Trønderen fikk Leipzig-debuten da han ble kastet innpå etter 27 minutter i forrige kamp mot Leverkusen. Debuten gikk uten scoring for Sørloth.

Lørdag ble han igjen benket fra start, og denne gangen tok det lengre tid før han fikk entre gressmatten. Etter 72 minutter kom han innpå for Emil Forsberg.

Roser treneren

Foruten et gult kort markerte han seg ikke nevneverdig.

– Siden jeg hadde to uker uten fotball (før jeg kom), så skal jeg komme i gang litt. Deretter skulle vi bygge meg opp gradvis. Det var egentlig ikke etter planen at jeg skulle komme inn så tidlig mot Leverkusen sist, men så kom det en skade. I dag skulle jeg også få noen minutter og bli matchet. Forhåpentligvis blir det mer etter landslagssamlingen, sa Sørloth til Viaplay etter kampen.

Han liker sin nye trener Julian Nagelsmann.

– Det er åpenbart en veldig god trener. Veldig sterk taktisk og flink til å få ut budskapet til oss spillerne. Vi har ganske like tanker om fotball. Han liker å presse høyt, score masse mål og gjenvinning, så det passer meg perfekt, sa Sørloth.

Topper tabellen

Leipzig tok ledelsen da halvtimen var passert etter et selvmål, og økte både en og to ganger før pause ved henholdsvis Angeliño og Willi Orban.

Marcel Halstenberg fikk æren av å krone kvelden da han satte inn 4-0 på et straffespark to minutter før full tid.

Leipzig topper tabellen i Bundesliga på bedre målforskjell enn Eintracht Frankfurt. Neste kamp er bortemøtet med Augsburg.

(©NTB)