Grusom keepertabbe felte HamKam: – Det er ingen unnskyldninger

(Tromsø – HamKam 2–1) HamKam-keeper Nicholas Hagen (25) sin kjempetabbe ble tungen på vektskålen i bortemøtet mot Tromsø.

Sakarias Opsahl banket til fra langt hold, og skuddet gikk så å si rett på Nicholas Hagen i HamKam-buret. Han klarte likevel å slippe ballen over streken, og forærte Tromsø de tre poengene.

Dermed tapte HamKam sin første kamp etter opprykket til Eliteserien.

– Når man slipper inn på hjørnespark og en stor feil blir det vanskelig å vinne i Tromsø. Det var en stor feil i dag, men store feil er en del av fotballen, sier HamKam-trener Jakob Michelsen til Discovery+ etter kampen.

– Det var en feil. Det er ingen unnskyldninger. Det kan ikke skje igjen. Det var helt forferdelig og noe jeg ikke vanligvis gjør, sier Hagen til Discovery+.

MATCHVINNER: Sakarias Opsahl sendte Tromsø opp i 2–1 etter at Nicholas Hagen slapp inn langskuddet fra langt hold.

Det var full fart fra start i sesongens første kamp på Alfheim stadion, og hjemmelaget var det første til å juble i det tiende minutt.

Sakarias Opsahl løftet et hjørnespark inn i feltet, og der var Christophe Psyché overlegen og skallet Tromsø i ledelsen.

Etter en skuffende seriestart med 0–2-tap for Odd i Skien, erkjente målscoreren at det var godt å åpne målkontoen så tidlig i første hjemmekamp.

– Det var godt for selvtilliten til laget, og for meg selv, sa Psyché til Discovery+ i pausen.

ÅRETS FØRSTE: Tromsø-spillerne samlet seg rundt Christophe Psyché etter 1–0-scoringen.

Tromsø fikk imidlertid ikke lede lenge, for bare fem minutter senere slo HamKam til i motsatt ende. Aleksander Melgalvis pisket ballen inn i boksen, der Pål Alexander Kirkevold skallet inn utligningen.

Etter en skuffende opphold i Stabæk forrige sesong, med kun én eliteseriescoring på 14 kamper, smakte det godt for «Mål-Pål» å sette sitt første allerede i den andre serierunden for HamKam.

– Det var deilig. Første scoringen i år, så det er uansett deilig å få huket av den, sa Kirkevold til Discovery+ i pausen.

Etter scoringene roet den første omgangen seg ned flere hakk, men så smalt det etter fem minutter i den andre omgangen.

Sakarias Opsahls langskudd gikk inn bak Hagen, og Tromsø var tilbake i ledelsen.

HamKam klarte aldri å svare, og dermed ble alle de tre poengene igjen i Tromsø.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk