Manchester City kom over Vardy-sjokket og herjet i toppkampen

Jamie Vardy rystet Manchester City, men den regjerende mesteren snudde og slo fortjent Leicester i Premier League.

Ilkay Gündogan feirer etter å ha gitt Manchester City ledelsen på straffe.
  • NTB

Manchester City-Leicester 3–1

Vardy fortsetter å pøse inn mål for Leicester, men det meste handlet om hjemmelaget Manchester City som vant toppkampen 3-1 etter mål av Riyad Mahrez, Ilkay Gündogan og Gabriel Jesus.

– Dette var mye bedre. Forrige kamp (mot Arsenal) vant vi fordi Kevin De Bruyne er spektakulær. Han vant kampen for oss. Nå forventer vi å konkurrere resten av sesongen, sa Pep Guardiola til Sky Sports etter kampen.

For med den overbevisende seieren mot Leicester har Manchester City fortsatt håp i jakten på suverene Liverpool på toppen av tabellen. Laget fra Merseyside har denne uken vært opptatt med klubb-VM, og har én kamp til gode og fortsatt ti poengs luke ned til Leicester på annenplass. City er nummer tre, elleve poeng bak ligalederen.

Det betydde mye for Pep Guardiola å slå Leicester lørdag kveld.

Gjestene slo til først

Hjemmelaget åpnet kampen med flere gode sjanser og kunne fort tatt ledelsen etter et snaut kvarter da Kevin De Bruyne fyrte av fra utenfor sekstenmeteren. Det lave, skrudde skuddet gikk i stolpen og ut etter flott fremspill av Mahrez.

Mahrez var veldig toneangivende mot sin gamle klubb og et par minutter senere dro han seg lekkert fri på sin høyrekant og spilte frem Jesus. En god redning fra Kasper Schmeichel hindret scoring, men det lå et mål i lufta.

Istedenfor at Manchester City tok ledelsen, var det Leicester og nok en gang toppscorer Vardy som sto for kampens første mål.

Spydspissen ble sendt gjennom av Harvey Barnes og selv med et langt touch klarte Vardy å nå ballen før en utrustende Ederson i City-målet og chippet inn en 1-0-ledelse mot spillets gang.

Det tok imidlertid ikke lang tid før City fikk utligningen sin. Mahrez dro seg nok en gang inn fra høyre i kjent stil, før han skjøt mot bortre stolpe. Ballen traff Caglar Söyüncü på vei mot mål og Schmeichel kunne ikke hindre ballen i å gå i mål.

Jamie Vardy feirer med lagkamerater etter å ha sendt Leicester i føringen.

Straffescoring

Det klarte han heller ikke da hjemmelaget fra Manchester fikk straffespark like før pause. Raheem Sterling driblet seg forbi Ricardo Pereira, gikk i bakken og dommer Mike Dean pekte på straffemerket.

Etter en videosjekk kunne Gündogan gå frem og sende City i ledelsen, selv om Schmeichel fikk en hånd på det lave skuddet.

City fortsatte med å kjøre over Leicester og etter 69 minutter kom det et fint mål fra Gabriel Jesus. Som så ofte før hadde de Bruyne den målgivende pasningen. Belgieren har flest av dem i Premier League denne sesongen.

Midtbanespilleren hadde skuslet bort en av flere store muligheter for City etter hvilen, da han kom alene med keeper og spilte bort ballen. Midtbaneeleganten fikk istedenfor gult kort for tilsnakk til dommer.

Like før full tid gikk belgieren haltende av banen til fordel for Sergio Agüero som returnerte fra sitt skadeoppholdet.

– Det var bare litt krampe, så det var bare å hvile seg litt på gresset som var fint og mykt, sa de Bruyne til Sky Sports etter kampen.

(©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk