Fotball

Dette sier Hareide om fremtiden

Åge Hareide har fått jobbtilbud.

Åge Hareide hadde stor suksess som dansk landslagssjef, men blir ledig på trenermarkedet når kontrakten hans utløper i sommer.
  • Mats Haugland
    Mats Haugland

Det avslører den 66 år gamle nordmannen i et intervju med svenske Fotbollskanalen.

– Min agent har vært i kontakt med klubber, men frem mot EM - som nå ble utsatt - ønsket jeg ikke å fokusere på hva som skulle skje etter mesterskapet. Jeg har heller ikke tenkt så mye på det den siste tiden, men fokusert på å lytte til retningslinjene fra myndighetene for å unngå å bli syk, sier Hareide.

Treneren har hatt en rekke jobber i Norden i løpet av sin karriere, og det er herfra interessen har vært størst den siste tiden.

Les også

Hareides danske farvel røk: – I det store bildet er ikke jeg viktig

– Men det har absolutt kommet tilbud fra andre steder enn Norden også, senest nå nylig, men koronaviruset gjorde at alt stoppet opp, sier Hareide til Fotbollskanalen - uten å ville nevne hvilke klubber som har vist sin interesse.

– Jeg tror det er vanskelig for både land og klubber å planlegge lengre enn 2020. Med tanke på økonomi og alt annet som skjer akkurat nå, så får man bare ta det rolig og se hva som skjer, sier Hareide om fremtiden.

– Ergerlig

I og med at sommerens planlagte EM ble utsatt til 2021 som følge av koronakrisen, er sunnmøringens tid som dansk landslagssjef i praksis over. Kontrakten hans løper ut i sommer, og Kasper Hjulmand overtar jobben etter dette.

Tanken var at Hareide skulle avslutte perioden som Danmark-sjef med EM-sluttspill på hjemmebane, men slik ble det ikke.

  • LEST DENNE? Her er Hareides avskjedshilsen til fansen

– Det er jo selvfølgelig ergerlig. I den store sammenhengen er jo festen blitt utsatt, den går uten meg som deltager. Jeg er jo glad for at spillerne og fansen får sluttspillet. Men med den situasjonen vi har, så er dette bare en parentes. Andre opplever sykdom og død, tapte arbeidsplasser og oppsigelser, sa Hareide til Aftenposten i mars.

Hareide ledet det danske herrelandslaget i 42 kamper. Kun tre av dem endte med tap. De 34 siste kampene var Danmark ubeseiret. Han tok også laget til åttedelsfinalen i VM 2018.

Nordmannen har tidligere trent Molde, Helsingborg, Brøndby, Rosenborg, Örgryte, Viking og Malmö, samt det norske herrelandslaget.

Les mer om

  1. Åge Hareide