Fotball

Aalesund håper på to nye spillere i sommer

Kantspiller står fortsatt øverst på ønskelisten.

Henrik Hoff understreker at Aalesund må selge før de kan hente forsterkninger.
  • Helge Skuseth

– Vårt trenerteam ønsker at vi styrker oss i et par posisjoner, og det vil ledelsen prøve å bidra til går i orden. Men da må vi først frigjøre midler til slikt.

AaFK-direktør Henrik Hoff er klar i sin tale. Skal noen spillere inn i AaFK, må andre ut. Ingenting har forandret seg siden forrige «vindu», altså.

– Og dersom det er det utenlandske markedet vi jakter på, er utenlandskvoten vår allerede fylt opp med de ni som alt er her. Så da må en av våre ni utlendinger ut før vi kan hente inn en ny, fastslår han.

Les også

Riise har funnet seg ny klubb

Kort vindu

Det norske overgangsvinduet åpner ikke før 22. juli, og stenger allerede 22. august, ifølge Hoff.

– Det kommer av at vi spiller vår-høst, mens store deler av Europa og verden ellers har en annen sesonginndeling. Disse har sitt hovedvindu nå, mens vi har vårt hovedvindu i januar, februar og mars, sier han.

– Noen interesse for AaFK-spillere fra utenlandske klubber?

Abderrazaq Hamed-Allah (t.v.) og Leke James var dynamitt i AaFK-angrepet i 2013. Men i fjor vår ble Hamed-Allah solgt for over 30 millioner kroner til Kina, og i dette overgangsvinduet kan Leke også bli solgt. AaFK trenger midler for å styrke laget i diverse posisjoner, og Leke er klubbens beste salgsvare. Men AaFK lover at Leke skal koste dyrt for den/de som vil hente ham.

– Både ja og nei. Vi har stadig vekk henvendelser fra agenter og såkalte speidere, og en del av disse kommer også på kampene våre for å kikke på spillere. Men før vi får en offisiell henvendelse fra konkrete klubber, foretar ikke vi oss noe som helst.

Leke James

Det er ingen hemmelighet at Leke James er AaFKs fremste salgsvare. For to sesonger siden kunne AaFK ha fått over 20 millioner kroner for ham fra en russisk klubb, men da ble heller Hamed-Allah solgt til Kina. Og klubber i de to landene kan fortsatt være interessert i Leke.

– Det russiske overgangsvinduet åpnet denne uka, og også Kinas «vindu» åpner i hvert øyeblikk. Så får vi se hva som skjer, sier Hoff.

Som beroliger AaFK-patriotene med at en viktig spiller som Leke James ikke blir solgt for knapper og glansbilder.

Ikke småpenger

– Vi selger uansett ikke Leke for småpenger. Men dersom vi innser at en av våre spillere ikke vil skrive ny kontrakt med oss, så vil vi prøve å selge før kontrakten går ut. Og en mann som Leke har kontrakt ut 2016. Så spørs det hvor lenge vi tør vente før pendelen svinger feil veg. Altså at interesserte klubber heller ønsker å vente til spilleren kan hentes gratis som Bosman-spiller. Barrantes blir Bosman etter sesongen, og forsvinner høyst sannsynlig.

Hoff opplyser at AaFKs fremste prioritet i dette vinduet er å hente inn en god kantspiller.

– Etter at Karnass forsvant i vinter har vi ingen rene kantspillere i stallen, og det må vi prøve å få gjort noe med, fastslår han.

Les også

  1. Aalesund er ligaens dårligste hjemmelag: – Vi har slitt med uttellingen

  2. Magiske minutter sikret AaFK-seier

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Aalesunds FK