Demidov: - Takler vi ikke presset om opprykk, er ikke dette noe for oss

Sjelden har et lag vært større opprykksfavoritt enn Brann er i år.

FORVENTNINGSPRESS: Brann blir spådd en kjapp retur til eliteserien av veldig mange.
  • Kim Bøyum

Brann går til seriestart i 1. divisjon som store favoritter. Hos avisene, og også hos de aller fleste konkurrentene, slik BT skrev om langfredag.

— At Brann rykker opp, bør være selvsagt, sa Gaute Larsen, og hadde 13 av 15 representanter for Branns motstandere med seg på tipset sitt.

Sjefen for Bergens sårede stolthet, Rikard Norling, mener det er enkelt å forholde seg til de høye forventningene til klubben.

— Jo tydeligere, desto bedre. Vi vet hva som gjelder og hva vi strever etter, sier Norling.

- En ny, vakker sesong

— Har dere mer å tape enn å vinne i år?

— Jeg tenker ikke slik, jeg tenker mer at vi står foran en ny, vakker fotballsesong. Jeg har vært med før når det har vært forventet stordåd, forsikrer svensken.

Les også

Her er laget Norling drillet skjærtorsdag

Vadim Demidov synes tipsene er helt som de skal være.

— Det er ikke rart at folk sier at vi går opp. Det presset må vi leve med om vi skal ta steget. Takler vi ikke det, er ikke dette noe for oss. Vi skal ha en god nok stall til å rykke opp, sier Demidov, som samtidig understreker følgende:

— Jeg er en av få på laget som har spilt i denne divisjonen før, og jeg vet at det ikke blir enkelt. Alle vil være ute etter å ta oss, og det kommer til å smell godt.

Schjønberg advarer

Trener for lokalrivalen Nest-Sotra, Michael Schjønberg, er inne på det samme.

Les også

Brann-fysio rev av brystmuskelen: - Sånn går det når man skal showe litt ekstra

— Jeg har selv vært i situasjonen Brann er i nå, da jeg spilte for Kaiserslautern. Det var en storklubb som hadde rykket ned til andre nivå, og motstanderne spilte alltid årets kamp mot oss, sier dansken, som likevel tror at Brann går opp.

En av nøkkelspillerne på Stadion kommende år, Kristoffer Larsen, tror det skal gå fint å leve med forventningspresset.

— Alle ser på det som en utfordring som vi skal takle. Vi er Brann, vi har en god tropp og vi skal være favoritter til å rykke opp, sier Larsen