Doddo-bloggen: Reagerte du for sent, Lars Arne Nilsen?

Doddo er svært skuffet etter 1–1 mot Sandefjord. Men det er ingen grunn til å grave seg for dypt ned.

TÅLER IKKE FLERE: Eduardo «Doddo» Andersen mener at Brann ikke tåler flere slike skreller som mot Sandefjord.

I pre-LAN-tid var ikke dette unormalt, at Brann skuffet og avga poeng mot en svak motstander. Det var nesten ventet at Brann skulle gå på en smell når de møtte bunnlag.

Ja, det skjedde så ofte at noen begynte å kalle Brann for de hjelpeløses hjelper. Under Lars Arne Nilsen har imidlertid Brann sjelden gått på slike smeller. Når Brann møter lag på den den nederste delen av tabellen, så vinner de vanligvis.

Men mot Sandefjord, laget som ligger på den desiderte bunnplassen, så sviktet Brann. De klarte riktignok å komme tilbake og utlikne, og isolert sett er det ingen krise å spille uavgjort, selv mot tabelljumboen, men når Brann kjemper om den aller gjeveste tabellplassen, så er det ikke godt nok.

Les også

Dere vinner ikke dette gullet i dorgefart, Brann!

Sandefjord var usedvanlig godt forberedt og stanset effektivt Branns offensive planer. Lars Arne Nilsen kjeftet og smelte på sidelinjen og ville ha guttene sine fremover på banen, men det var ingen rom å bevege seg i.

Det var kun sporadisk at Brann skapte noe. Etter hvert som tiden gikk, og kampbildet ikke endret seg, skrek både kampen og publikum etter endringer. Vi vet alle at Peter Orry Larsen og Azar Karadas er innbyttere som ofte scorer og som alltid gir laget en fornyet energi.

Innbytter Steffen Lie Skålevik berget ett poeng for Brann mot bunnlaget Sandefjord.

Steffen Lie Skålevik kom først inn i det 78. minutt. Orry og Karadas ble først sluppet fri det 82. og det 84. minutt, etter at Sandefjord hadde gått opp i ledelsen.

Det var riktige og gode bytter, for ikke lenge etterpå utliknet Brann. Alle de tre reservene var involvert i scoringen. Peter Orry Larsen skaffet frisparket, Karadas vant hodeduellen, og Steffen Lie Skålevik satte inn returen.

Sistnevnte er for øvrig oppe i ni mål og kan bli den første Brann-spiller siden Kim Ojo som scorer et tosifret antall mål i løpet av en sesong.

Det er ikke ofte at Lars Arne Nilsen utsettes for kritikk. Det har sin naturlige forklaring: Mannen har hatt suksess med omtrent alt han har foretatt seg i sin karriere som Brann-trener. Mot Sandefjord lyktes han igjen med grepene han foretok seg fra sidelinjen, men reagerte han for sent?

Les også

De tre innbytterne skapte Branns mål. Nilsen avviser kritikk mot timingen.

Det er det store spørsmålet etter den skuffende kampen mot Sandefjord. Vi pustet Rosenborg i nakken, og optimismen var stor, men nå blir det vanskeligere å ta trønderne igjen.

Brann ledet på det meste med sju poeng på Rosenborg. Nå ligger de fire poeng bak. Det er ingen tvil om hvilket av lagene som er i best form.

Men Brann har fortsatt øyekontakt med RBK. Det er ikke umulig å ta dem igjen. Hvis Brann vinner på hjemmebane mot serielederen, vil forspranget skrumpes inn til ett poeng. Det er ingen grunn til å grave seg for dypt ned.

Brann har imidlertid ikke råd til å gå på flere skreller. Ordet lett må aldri streife spillerne igjen, for det finnes ikke lette kamper. Og mannen Azar Karadas må ikke spares til det åttiende og et eller annet minutt flere ganger, for det finnes alltid en høy ball det skal kriges om.