Fotball

Zahid-dobbel ga VIF seier på bursdagen

101-åringen Vålerenga nærmer seg bronsen.

Vålerenga-spillerne jubler for Ghayas Zahids første scoring for dagen. NTB scanpix

 • Kjetil Flygind

ULLEVAAL (aftenposten.no): Vålerenga fortsetter sin sterke sesong, og tok en sterk 3-2-seier over Stabæk foran drøyt 14.000 tilskuere på klubbens 101-årsdag. Matchvinner ble 19 år gamle Ghayas Zahid som scoret to for Kjetil Rekdals VIF.

— Vi kom under 0-1, men vi klarte å snu det. I pausen snakket vi om at vi måtte bli flinkere til å verne om bakrommet vårt, og det klarte vi. Helt til Stabæk scoret 2-2-målet. Men vi vant 3-2 til slutt, og det viser at vi har litt marginene med oss om dagen, sa VIF-trener Kjetil Rekdal etter kampen.

Se høydepunkter fra kampen her

- Hva forteller det at dere i år er i stand til å snu kampene?

— Vi har et lag som vokser. Og så har denne gjengen opparbeidet seg en mental styrke. Vi vil vinne fotballkamper, vi tør å risikere det ene poenget for å få alle tre. Og så er vi i en posisjon nå at ett poeng ikke hjelper oss så mye, vi må vinne så mange kamper som mulig for å klare å henge med i medaljekampen. Derfor må vi bare dundre på videre. Det er så lite som skiller i denne ligaen, det så vi i dag. Stabæk, som har slitt litt i det siste, kom hit og spilte en veldig god kamp, så ingen kamper er enkle, sier Rekdal.

Ghayas Zahid. NTB scanpix

Vålerenga var det førende laget i en underholdende 1. omgang i sommersolen på Ullevaal. Stabæk bød hjemmelaget opp til kontringsdans ved et par anledninger, mens VIF hadde ballen mest og forsøkte å finne hull på Bob Bradleys mannskap.

Brustad på farten

Fredrik Brustad forsøkte seg mot Michael Langer etter 18 minutter, men Vålerengas sisteskanse reddet greit. Men en frisk Brustad hadde mer inne. For fire minutter senere ble han spilt fri av Luc Kassi. Og denne gang var det Brustad som gikk seirende ut av duellen med Langer.

Fra skrått hold rullet han ballen i mål, og 0-1 på Ullevaal.

Men Vålerenga er i flyten om dagen, og Kjetil Rekdals «midtbanefunn», Ghayas Zahid, er i form. En liten flikk fra Daniel Fredheim Holm og et par magedrag fra Zahid, og vips var han alene gjennom. Han gjorde som Fredrik Brustad, og rullet sikkert inn utligningen.

Og nå skjedde det mye på kort tid. Drøyt minuttet etter dukket han opp, eliteseriens toppscorer, Vidar Örn Kjartansson.

Et frispark fra Rasmus Lindkvist fant hodet til islendingen som enkelt kunne bukke inn 2-1. Dette var Kjartanssons 15. seriemål på 17 kamper.

Resultatet sto seg til pause.

Zahid dukket opp

2. omgang åpnet slik 1. omgang avsluttet. Med ballinnehav til Vålerenga, og kontringsforsøk fra Stabæk.

Les også

Rekdal om VIF-komet: - Det tok litt tid før jeg så ham smile

Og igjen var det farten til gjestene som skapte trøbbel for hjemmelaget. Fredrik Brustad ble på ny frispilt, og alene med VIF-keeper Langer gjorde han ingen feil. Han rundet keeper før han trillet ballen i det åpne målet og 2-2.Blomster til Michael Stephens som satte opp Brustad med en lekker pasning.

Rett før hadde Alexander Mathisen en stor sjanse til å sende VIF opp i 3-1. Etter Stabæks utligningsmål åpnet kampen seg helt opp, og spillet bølget frem og tilbake.

Men åtte minutter før slutt kom seiersmålet.

Vålerenga stanget og stanget på Stabæks 16-meterstrek. Så fikk innbytter Alexander Mathisen ballen. Med venstrebeinet fant han Ghayas Zahid som skled inn 3-2 på bakre stolpe. 19-åringens andre for dagen.

Stabæk ropte på straffe minutter før slutt, men dommer Svein-Erik Edvartsen vinket spillet videre.

Vil ha sølv

Med seieren er Vålerenga oppe på 4. plass på tabellen, to poeng bak Odd på bronseplass.

Etter seieren over Strømsgodset forrige helg avslørte VIF-treneren at VIF nå går for medalje. Aller helst vil Rekdal ha sølv.

— Det er best med tanke på økonomien. Men vi må heller ikke glemme jobben som må gjøre i hverdagen, sier VIF-treneren.

Med nærmere 30 grader ute på Ullevaal-gresset ble kampen mot Stabæk nok en kraftprøve i sommerhete Oslo. Det har gjort at treneren har sluppet litt opp på trening.

— Vi har senket lengden og intensiteten på treningene våre, og det så vi kanskje konsekvensen av i dag. Vi var litt tamme i perioder. Vi får håpe det blir normale temperaturer igjen snart, så vi får kjørt på for fullt igjen, sa han og flirte.

Stabæk ligger på 11. plass, og går en tøff høst i møte med Rosenborg, Molde, Odd og Strømsgodset som motstandere i de neste kampene.

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. MENINGER

  Navnet er Ghayas Zahid

 2. FOTBALL

  Zahid-scoring sendte Vålerenga opp på sølvplass

 3. FOTBALL

  Vålerenga nekter å tape: Sikret sterkt bortepoeng etter sen scoring

 4. FOTBALL

  Rekdal: - Vi ga fra oss seieren

 5. FOTBALL

  Rekdal om Vålerenga-helten: - Den beste i ligaen

 6. FOTBALL

  Zahid satte bremsen på for Branns gulldrøm – ble helt på overtid