Slik vil barndomskompisen «ydmyke» Ødegaard: - Hadde vært sykt gøy!

Bersant Celina (18) har planen klar før gjensynet med Real Madrid-talentet.

SUPERTALENTER: Martin Ødegaard er et velkjent ansikt for de fleste, men også Bersant Celina lader opp til ny sesong i Australia.
  • Fredrik Saltbones

OBS! Etter at denne saken ble publisert ble det kjent at Bersant Celina reiser hjem fra Australia i kveld. Les mer om det her.

To av Norges mest talentfulle fotballspillere er for tiden i Melbourne i Australia – på sesongoppkjøringstur med hvert sitt lag: Bersant Celina for Manchester City og Martin Ødegaard for Real Madrid.

Fredag klokken 12 norsk tid står lagene på hver sin halvdel på gigantiske Melbourne Cricket Ground.

Martin Ødegaard spilte fra start i Rafael Benitez´ første kamp som Real Madrids hovedtrener lørdag, mens Bersant Celina var utelatt fra troppen da Manchester City spilte mot Roma tirsdag.

Mot Real Madrid håper unggutten på spilletid.

KOSOVO-SPILL: Bersant Celina (nede til venstre) har spilt én kamp for Kosovos A-landslag. 18-åringen er likevel tilgjengelig for Norge, ettersom Kosovo ikke er et fullverdig medlem av FIFA og UEFA. I juli ble det klart at Celina - etter en samtale med U21-landslagtrener Leif Gunnar Smerud – er åpen for spill for Norge.

Om kompismøtet: – Sykt!– Det hadde vært veldig kult å få spille. Særlig mot Real Madrid – Martin er jo der. Det hadde vært helt konge, sier Bersant Celina på telefon fra Melbourne.

De to ungguttene er begge fra Drammen og har kjent hverandre lenge. Allerede i 2010 herjet de sammen på kretslaget til Buskerud.

– Vi er veldig gode venner og har spilt sammen i flere år – på kretslag, bylag, juniorlag i Strømsgodset – ja, alt sammen, ramser Celina opp.

Les også

Kuvending fra stortalentet: Vil likevel spille for Norge

At de to kameratene nå kan møtes – i Australia, på andre siden av kloden, for hvert sitt europeiske storlag, det føles litt surrealistisk.

– Ja, det er litt sykt, sier Celina – før det blir stille i noen sekunder i andre enden av røret.

– Når man tenker på det på den måten, så er det litt faktisk sykt. Vi er begge glade, sier 18-åringen og ler.

Advarer Ødegaard: — Skal prøve å slå tunnel

Manchester City har 36 spillere med til Australia. Derfor er kampen om spilletid meget tøff. Celina er veldig usikker på om ham får spilletid mot Real Madrid, men han har et håp.

– Pellegrini tar kanskje ikke hensyn til at du er kompis med Martin Ødegaard og at det hadde vært kult hvis dere fikk spille mot hverandre?

– Han har ikke peiling på det. Det kan jeg love deg, sier han med et smil.

Hvis han får sjansen, har Celina planen klar:

– Da vil jeg prøve å ta tunnel på Martin. Det hadde vært sykt gøy, sier Celina og ler.

For de som ikke kjenner fotballterminologien så godt: Å slå tunnel vil si å spille ballen mellom beinene på motstanderen, og det er en slags ydmykende gest.

CITY-DEBUTEN: Bersant Celina fikk 13 minutter som innbytter mot Hamburg i en treningskamp for førstelaget til Manchester City i januar.

Celina blir nærmest litt drømmende når han snakker om den potensielle norskeduellen i Melbourne.– Jeg vet ikke om jeg vil prøve å gjøre ham sur, eller om jeg bare skal smile og tulle litt. Men selvfølgelig – vi må jo være seriøse og gjøre det beste for lagene våre underveis i kampen, sier 18-åringen — og skyter inn:

– Så kan vi tulle med hverandre etterpå.

Les også

Nytt norsk supertalent skal på showturné

Celina har trent jevnlig med Manchester Citys førstelag det siste året, men den norske 18-åringen er for første gang med på sesongoppkjøringensturnéen. For ett år siden signerte han en treårig proffkontrakt med den engelske klubben, og i januar i år fikk den uoffisielle debuten i en treningskamp mot Hamburg.

18 år gamle Celina, som foreløpig ikke har tatt det endelig valget om han skal representere Kosovo eller Norge, blir inspirert av det to år yngre Martin Ødegaard har fått til i Real Madrid og på det norske landslaget.

– Man ser jo hvor langt Martin har kommet, og han er bare 16 år, sier Celina.