Spansk storavis etter Vålerenga-kampen: - Nå uler alarmen i Real Madrid

Dette skriver spanske medier om Martin Ødegaard og kampen på Ullevaal.

DAGENS MANN: Martin Ødegaard fikk 47 minutter for Real Madrid i treningskampen mot Vålerenga på Ullevaal søndag. Her i duell med Christian Grindheim.

VÅLERENGA — REAL MADRID 0-0

Foran et fullsatt Ullevaal søndag greide ikke Real Madrid å score mot Vålerenga i det som var den siste offisielle treningskampen før ligastarten.

Heller ikke i onsdagens treningskamp mot Bayern München ble det scoringer på stjernegalleriet fra Madrid. 180 minutter uten mål skaper bekymring i spanske medier.

— Mot alle odds endte kampen uten scoring for Real Madrid. Mangelen på scoringer gjør at alarmen uler i Real Madrid, skriver Madrid-avisen AS.

Les også

Ødegaard om spekulasjonene: - Jeg trenger ikke å stresse

— Alvorlig problem

Real Madrid har gått målløse av banen i fire av syv treningskamper denne sommeren. Nå mener spanske medier at manager Rafael Benítez må ta grep.

— Benítez står overfor et alvorlig problem med lagets effektivitet, mener AS.

Gareth Bale er tidenes dyreste fotballspiller, men han og Real Madrid fikk det tøft mot norsk motstand

— Benítez sa fra starten at han ville jobbe med å forbedre forsvarsspillet. Det har han gjort, det ser man og det viser tallene. Men Real Madrid har mistet brodden i angrep. Nå må Benítez flytte fokus, skriver Marca, den andre store avisen i Madrid.Cristiano Ronaldo har vært ute med en ryggskade de siste tre kampene, og Gareth Bale har spilt i en sentral rolle. Spanske medier har stilt spørsmål ved om Bale i denne rollen vil ødelegge rom for Ronaldo.

- Ødegaard viste frem kvaliteter

Martin Ødegaard (16) fikk 47 minutter fra start mot Vålerenga søndag. Det var nordmannens første minutter siden Real Madrids første treningskamp for sommeren mot AS Roma i juli.

— Denne scenen skulle løfte barnet Martin, og det skjedde med et par angrep som viste ferdighetene han besitter, skriver AS om Ødegaard.

— Når det kommer til det rent fotballmessige, viste han gnist i en første omgang som var svak for Real Madrid. Det var åpenbart at han har kvalitet i venstrefoten. Han ville ha ballen, var plassert til høyre, og prøvde å danne trekanter med (Luka) Modric og Danilo, skriver Marca, og legger til:

— Han var en av de mest akseptable på Madrid-laget i første omgang.

Les også

Rekdals oppfordring: - Ødegaard bør ta større sjanser

Ødegaard: — Trenger ikke å stresse

Den største jubelen på Ullevaal søndag kom da Ødegaards navn ble ropt opp før start.

Her er Martin Ødegaard og de andre Real Madrid-stjernene i gang med oppvarmingen på Ullevaal.

— Jeg prøvde bare å spille mitt spill. 0-0 er ikke noe kjemperesultat for vår del, men det er en treningskamp, sa Martin Ødegaard til Aftenposten etter kampen.Rafael Benítez var brukbart fornøyd med nordmannens spill.

— Martin gjorde det greit. Vi kan ikke forvente for mye, men jeg synes han viste frem sine kvaliteter, sier Benítez, som legger til at Ødegaard foreløpig er for ung.

Hele sommeren har det vært hyppige spekulasjoner om hvor nordmannen vil spille neste sesong. B-laget, A-laget og utlån har vært presentert som alternativer. 16-åringen vil foreløpig ikke avsløre hva som blir hans umiddelbare klubbfremtid

— Som jeg har sagt en del ganger. Vi ble enige om å ta pre season først, og så får vi se etter det. Jeg trives godt i Madrid. Jeg er fortsatt bare 16 år og har mange år på meg til å bli en god fotballspiller, så jeg føler ikke at jeg trenger å stresse, sier Ødegaard.