Dette tenker Brann-profilene om sin usikre fremtid i klubben

Treneren, talenter og klubblegender er alle på utgående avtaler.

Azar Karadas er blant Brann-profilene på utgående avtaler.
Les også

Slik skal Brann og fansen hjelpe flyktningene

I Brann er det syv spillere og én trenere med kontrakter som løper ut de neste månedene. Vi har spurt dem hva de tenker om sin Stadion-fremtid. Her er svarene deres — og BT mening om hver enkelt.

Lars Arne Nilsen, trener

Kontrakt: Ut 2015.

Lars Arne Nilsen.

Min kontrakt går ut om få uker, og jeg har lyst å fortsette. Vi er bare så vidt begynt på noe, jobben med å lage en skikkelig prestasjonskultur er bare startet. Det er klart jeg kan tenkemeg å fortsette den jobben. Jeg prøver bare å stenge ute alt annet enn å få laget til prestere maksimalt ut sesongen. Det som går på min kontrakt, må du nesten ta med Brann. Jeg regner med de har gjort seg noen tanker om det.— Hvor mange ord har du med i laget når spillerne på utgående kontrakt vurderes?

Jeg kan ikke diskutere det så lenge jeg ikke har kontrakt selv.

BT mener: Det er naturlig å diskutere Nilsens kontrakt etter sesongen, når man vet om Brann har rykket opp eller ikke.

Les også

Nå er Austin-håpet nesten ute for Brann

Azar Karadas

Kontrakt: Ut 2015.

Azar Karadas.

Jeg fokuserer ikke på det med kontrakt, den biten tar jeg med Rune (Soltvedt). Jeg har ikke lagt skjul på at jeg har lyst å bli med videre, og jeg skal spille fotball også neste år. Kroppen kjennes bra ut og den indre driven er der ennå. BT mener: En spiller Brann bør vurdere å tilby en ny ettårskontrakt, dersom han holder seg skadefri utover høsten.

Erlend Hanstveit

Kontrakt: Ut 2015.

Erlend Hanstveit.

Ingen avgjørelse er tatt rundt dette. Jeg skyver den vurderingen til etter sesongen. Det har med ryggen min, den generelle helsetilstanden og selvsagt klubbens vurdering å gjøre. Dette er noe vi får se på etter sesongen. BT mener: En lang og innholdsrik karriere bør få sitt punktum etter denne sesongen. Men kan Brann benytte seg av Hanstveit i andre deler av virksomheten?

Alejandro Castro

Kontrakt: På lån ut 2015.

Alejandro Castro.

Situasjonen min er usikker, og jeg er åpen for alt. Jeg vil gjerne bli, fordi jeg liker Brann og Bergen. Hvis jeg spiller bra fremover, tror jeg at jeg får et tilbud. Samtidig må jeg vente på Starts ønsker, da jeg har ett år igjen av kontrakten med dem. BT mener: Et hyggelig bekjentskap, men spillerens kvaliteter er ikke gode nok til at Brann bør signere noen ny kontrakt med ham.

Les også

Branns keeper har aldri vært på tynnere is

Kenneth Udjus

Kontrakt: Ut 2015.

Kenneth Udjus.

Situasjonen min er at Brann har to andre keepere med kontrakt neste år. Ingenting er umulig i fotball, og hvis jeg får et tilbud vil jeg vurdere det sterkt. BT mener: En spiller som på godt og vondt kan avgjøre kamper. For ustabil til at han bør tilbys ny kontrakt.

Fredrik Haugen

Kontrakt: Til sommeren 2016.

Fredrik Haugen.

Det er som jeg har sagt hele tiden, jeg tenker ikke så mye på det. Det jeg tenker på er å få Brann opp igjen. Så får vi se etter det. Brann må sikkert se ting an etter hvilken divisjon de er i neste år, og det går vel litt begge veier. Men jeg har lyst å lykkes i Brann. Jeg har ikke slått ut i så full blomst som jeg har ønsket, men har selvfølgelig lyst å vise stabilt godt spill her. BT mener: Har denne høsten vist så spennende takter at håpet om fortsatt utvikling er tilstede. Bør tilbys ny avtale, innenfor fornuftige økonomiske rammer.

Håkon Lorentzen

Kontrakt: Til sommeren 2016.

Håkon Lorentzen.

Jeg har lyst å fortsette i Brann, men hvis ikke jeg får spille, må jeg gjøre noe med det. Jeg har god dialog med Rune, så får vi se hva det ender med. For min del er det ikke så aktuelt med et nytt utlån, jeg ønsker å være et sted permanent, der jeg får tillit og kan utvikle meg. Og helst vil jeg det skal være i Brann. BT mener: Har nærmest gått i glemmeboken. Viser han ikke glimt av at han holder nivået, bør Lorentzen fortsette karrieren i en annen klubb.

Eirik Birkelund

Kontrakt: Til sommeren 2016

Eirik Birkelund.

Jeg har lyst på en ny kontrakt med Brann, men har ennå ikke mottatt noen konkrete utspill fra klubben angående dette. BT mener: De få gangene han har fått sjansen, har han bevist at han holder dette nivået. Bør tilbys en ny kontrakt innfor moderate, økonomiske rammer.

Branns sportssjef Rune Soltvedt sier på generelt grunnlag dette om alle de uavklarte kontraktene:

— Vi må vurdere mer og se an divisjonsstatusen før vi vet mer om stallen til neste år. Når det gjelder de kontraktene som går ut til sommeren, har vi i utgangspunktet litt mer tid. I dette ligger det ikke at vi er avvisende til å skrive kontrakter, men vi må vinne oss tid. Vi er klar over at vårt standpunkt gjør at spillere kan forhandle om kontrakter med andre klubber mens vi venter.