Fotball

Helland er ute mot Sandefjord: Store endringer på RBK-laget

Pål André Helland er ikke med Rosenborg til Sandefjord. Dermed er vingkrisen så prekær at Kåre Ingebrigtsen flytter Birger Meling opp på kanten.

UTE: Pål André Helland spiller ikke mot Sandefjord.
 • Christian Skare Stendal

SANDEFJORD: Dermed er Jonathan Levi og Birger Meling kantparet som foretrekkes borte mot Sandefjord søndag kveld.

Fra før er både Samuel Adegbenro og Yann-Erik de Lanlay ute, Rafik Zekhnini er sendt tilbake til Italia og nå er det i tillegg klart at Pål André Helland ikke er blitt spilleklar.

Han gikk av banen mot Vålerenga sist med en krampe, men Ingebrigtsen håpet å få høyrekanten sin med seg til Sandefjord. Slik ble det altså ikke, og da står kun Jonathan Levi igjen som et rent vingalternativ.

Les også

Se hele skadelista: Bruttern tvinges til å vurdere ny formasjon

Dahl Reitans første fra start

Tidligere i sesongen har Ingebrigtsen brukt Nicklas Bendtner på venstrekanten, stort sett uten nevneverdig suksess. Mot Sandefjord søndag gjentar han ikke den løsningen. I stedet starter Rosenborg med Birger Meling på venstrevingen, mens Vegar Eggen Hedenstad overtar venstrebacken.

Erlend Dahl Reitan får sin aller første kamp fra start, der han tar høyrebacken Hedenstad stort sett har lagt beslag på.

Les også

RBK-spiller trener med Ranheim: Nå kan det bli overgang

Trondsen tilbake som indreløper

Anders Trondsen må finne seg i å bli flyttet på igjen, etter å ha hatt suksess som midtbaneanker mot Vålerenga. Men i Anders Ågnes Konradsens skadefravær tvinges Ingebrigtsen til å gjøre en rokkering han ikke har lyst til å gjøre og Trondsen blir atter indreløper – mens Jacob Rasmussen får jobben som anker i kampen mot Eliteseriens desidert svakeste lag.

For Sandefjord har hatt en miserabel sesong. Etter at laget vant sesongens andre seriekamp, har det blitt med tre stusslige poeng på de neste tolv kampene, og vestfoldingene ligger klart sist på tabellen.

Dermed er dette en kamp Rosenborg bør vinne, til tross for alle fraværene.

Slik starter RBK (4–3–3): André Hansen – Erlend Dahl Reitan, Tore Reginiussen, Even Hovland, Vegar Eggen Hedenstad - Mike Jensen, Jacob Rasmussen, Anders Trondsen - Jonathan Levi, Nicklas Bendtner, Birger Meling

Benken: Arild Østbø, Besim Serbecic, Marius Lundemo, Morten Ågnes Konradsen, Alexander Søderlund, Erik Botheim.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Tore Reginiussen
 2. Nicklas Bendtner
 3. Alexander Søderlund
 4. Jacob Rasmussen
 5. Kåre Ingebrigtsen
 6. Fotball
 7. Norsk fotball