City ydmyket Chelsea og gjorde vondt til verre for Mourinho

Supporterne med stikk til manageren da den regjerende mesteren ble rundspilt.

Det ble en blytung dag på jobb for José Mourinho og Chelsea på Etihad.

Manchester City — Chelsea 3-0

Sergio Agüero og resten av City-stjernene var i det umulige hjørnet da Premier League-sesongens første gigantoppgjør ble spilt på Etihad søndag.

Chelsea-spillerne fant aldri ut hvordan de skulle stoppe de lyseblå, som ydmyket Chelsea i egen lekegrind.

— Det beste laget i førsteomgang vant. Det beste i andreomgang var Chelsea, uten tvil, sa en skuffet Mourinho i et intervju vist på TV 2.

Les også

PR-krisen kan bli fulgt av mer hodebry for Mourinho

20 sekunder tok det før laget fikk sin første store sjanse, ved Sergio Agüero, men Asmir Begovic reddet mesterlig. Og det skulle være en gjenganger før pause, at Agüeros forsøk skulle bli reddet av bosnieren.

City-supporterne med Mourinho-stikk

Sergio Aguero trengte fem muligheter, men scoret til slutt.

Etter 32 minutter måtte han til slutt se seg slått. Agüero kombinerte vakkert med Yaya Touré, dro av en Chelsea-spiller og pirket ballen vakkert i hjørnet.Mye av oppladningen til gigantmøtet har handlet om José Mourinho og hans behandling av Chelseas lege og fysioterapeut, som han nektet en plass på innbytterbenken mot City. Det passet hjemmesupporterne på å gjøre narr av.

— Sacked in the morning, sang de da Chelseas lege løp ut på banen for å gjøre jobben sin.

Les også

Mourinho møtte kritikerne: - Dere som vil snakke om fotball kan bli, dere andre kan gå

David Silva (t.v) og Vincent Kompany hadde en festaften på Etihad da de feiet regjerende mester Chelse av banen med 3-0.

Og det var ikke den eneste nedturen for Mourinho i Manchester. Hans mannskap var overraskende svake, og var meget heldige som ikke lå under mer enn 1-0 til pause. Eliaquim Mangala var bare marginer fra å øke hjemmelagets ledelse rett før pause.Chelsea skuffet stort i serieåpningen med 2-2 hjemme mot Swansea. Citys første kamp var på motsatt ende av skalaen — en solid 3-0-seier borte mot West Bromwich.

Enorm Hazard-sjanse

Og det var mye som tydet på at det er de lyseblå som har prikket formen best inn mot seriestart. Chelsea var bedre med etter pause, men ble alt i alt noen nummer for små.

Les også

Fantastiske Yaya Touré herjet med West Bromwich i Citys ligapremiere

Som før pause, stormet City i angrep. Raheem Sterling rundlurte Branislav Ivanovic, og på det påfølgende frisparket var Gary Cahill bare marginer fra å score selvmål.

Etter 50 minutter trodde Ramires at han hadde utlignet for gjestene, men brasilianeren var avblåst for offside.

Eden Hazard var lenge rolig på Etihad. Etter 70 minutter fikk han alle sjansers mor. Belgieren fikk lov til å trekke inn i midten i hjemmelagets 16-meter, men avslutningen fra strålende hold gikk rett på Joe Hart.

Etter 79 minutter var oppgjøret avgjort. Vincent Kompany gikk hele fjorårssesongen uten scoring — nå har han fått nettkjenning i to strake kamper. Kapteinen avkledde Branislav Ivanovic på en corner og stanget ballen i nettet.

Svarte syrlig på spørsmål

På sidelinjen sto en tydelig frustrert Mourinho. Han var trolig lite imponert over sine spillere. Og var 2-0 vondt for Chelsea, var det som skjedde etter 85 minutter krise. Da økte Fernandinho til 3-0 og gjorde ydmykelsen komplett.

— Vi må demonstrere styrke gjennom hele sesongen. I fjor endte det skuffende, og hjemmeformen blir viktig. Dette er et riktig signal, men det er fortsatt mye igjen å gjøre, sa City-kaptein Vincent Kompany.

De lyseblå ligger nå på topp med seks poeng. Chelsea har skuffet med ett poeng. Da Mourinho ble konfrontert med dette svarte han syrlig.

— Ett av seks er bedre enn null, men dårligere enn to. Jeg vet det, jeg er ganske brukbar i matematikk, sa Mourinho i intervjuet vist på TV 2.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal20162245172850
2Manchester City21143453213245
3Manchester United2113353426842
4Newcastle United211010134122240
5Tottenham Hotspur22123741311039
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk