Her hevder Grønner han blir spyttet på

Det startet med en påstått spyttklyse og fikk sin avslutning med et rødt kort. — Ingen sammenheng, sier Jonas Grønner.

Brann-spiller Jonas Grønner hevder at Senai Hagos spytter på han i denne situasjonen.

Brann Stadion (BT): Tidlig i kampen var Branns Jonas Grønner og Åsanes Senai Hagos i en tett duell. Den avsluttes med at de to snakker, og plutselig reagerte Grønner voldsomt. Han signaliserte til dommeren og hele Stadion at Hagos hadde spyttet på ham, og anklaget Hagos for dette i pauseintervjuet med TV 2. Duellen og hanekampen mellom de to jevnaldrende spillerne fikk sitt klimaks tre minutter før slutt. Da satt samtlige av Grønners knotter i leggen til Hagos, og Åsane-spilleren haltet av banen. Grønner gikk for egen maskin. Han hadde fått rødt og måtte i dusjen.

— Jeg spyttet ikke på ham. Vi snakket med hverandre og det kom spytt ut av munnen min, slikt som kan skje når man snakker hardt til hverandre, hevder Hagos.

- Det var ingen bevisst spyttklyse?

— Nei. Overhodet ikke.

— Respektløst

TV 2s bilder viser ikke tydelig hva som hendte mellom kamphanene da de sto ansikt til ansikt i 1. omgang. Dermed vil vi kanskje aldri få svar på om Senai Hagos' eller Jonas Grønners versjon er den riktige. For en Grønner som dirret av undertrykt harme sa dette til BT etter kampen.

— Jeg ble spyttet på, en helt hundre prosent bevisst spyttklyse. Det var en klyse rett i trynet. Det er ingen tvil, ingen tvil! Jeg brukte ti minutter av kampen etterpå på å få gørr ut av øynene, sier Grønner.

- Ikke en dusj som følge av en opphetet samtale?

— Nei. Det er ingen tvil. Jeg tar gjerne en fair kamp. Det skal være temperatur. Taklinger hører hjemme. Jeg tar gjerne i mot en tofotstakling, men spytting er så respektløst og så langt i fra noe som hører hjemme på en fotballbane, sier stopperen

- Så ble du utvist for å ha taklet samme mann. Var det et takk for sist?

— Nei. Ballen kom høyt, så jeg strakk ut foten for å gjenvinne. Jeg fulgte ballen hele veien og så ikke engang at det var Senai jeg var i duell med. Dommeren gjorde sin vurdering av det og viste meg ut.

- Synes du det var et rødt kort?

— Nei, jeg synes ikke jeg har stor nok fart. Nå har ikke jeg sett TV-bildene, men jeg synes ikke det.

- Dårlig betalt

TV-bildene av taklingen er rimelig tydelige. Grønner treffer Hagos i leggen, og det er muligheter for at Grønner vil revurdere sitt standpunkt etter å ha sett dem.

Hagos ble Brann-fansens hoggestabbe etter en annen hendelse tidlig i kampen, hvor han ropte på straffe etter å ha falt på fjærlett vis i Branns straffefelt. Han ble pepet ut kampen gjennom, men mannen som prøvespilte for Brann i vinter, sier han ikke lot seg affisere.

— Sånn er fotball. Det gjorde meg bare bedre.

- Hvordan oppfattet du taklingen til Grønner?

— Jeg fulgte bare med på ballen, så kjente jeg knottene hans i leggen min. Han traff meg skikkelig. Sånn er fotball.

Den siste setningen kan tjene som en grei beskrivelse av kampen mellom Brann og Åsane. Sånn er fotball, og spesielt lokaloppgjør. Kampen besto av mange dueller, og Åsane var i lange perioder best. Til slutt klarte Brann å utligne, etter at Ruben Kristiansen scoret via en Åsane-spiller.

— Jeg er skuffet over det. Om vi fortjener å vinne kampen sett under ett, er jeg ikke helt trygg på. Men over to kamper mot Brann, synes jeg at jeg har vi har fått dårlig betalt. Og når vi ledet etter 80 minutter, er jeg skuffet over at vi ikke vant, sier Åsane-treneren.

BALLSPARK-PODCAST:

Slik så Doddo kampen: