Hege (22) klarte ikke å sitte og høre på all kritikken av RBK-supporterne etter Molde-kampen

Rosenborg-supporteren har fått massiv støtte etter at hun publiserte innlegget på Facebook.

Hege Naimi Østhus Loktu (22) mener Rosenborg-supporterne ble behandlet dårlig i Molde, og synes mye av den negative omtalen er ufortjent.

Hege Naimi Østhus Loktu (22) reagert sterkt på det hun mener er en «ensidig» negativ fremstilling av Rosenborgs supportere etter Molde-kampen søndag.

Adresseavisen har blant annet omtalt at den tidligere Rosenborg-spilleren Mushaga Bakenga, som nå spiller på Molde, drapstruet av en Rosenborg-suppporter i forkant av kampen.

Under kampen la ikke Rosenborgs supportere i supporterklubben Kjernen mye i mellom da de henvendte seg til Bakenga og kom med tilrop som «svin» og «søppel». Etter kampen fortsatte tumultene, da enkelte Rosenborg-supportere tok seg inn på banen.

— Kastet egg og spyttet etter oss

Loktu som selv er medlem av Kjernen og var til stede under kampen, mener supporternes handlinger i stor grad var fremprovosert. Mandag klarte hun ikke å holde seg lenger.

— Måten Kjernen blir fremstilt på er frustrerende. Det er så mange av situasjonene som blir omtalt som er fremprovosert. Det mener jeg ikke kommer tydelig frem i dekningen i mediene. Vi i Kjernen blir den store stygge ulven, men man får ikke høre hele historien, sier Loktu.

I et innlegg som har fått bred støtte på Facebook (du kan se innlegget nederst i artikkelen), forteller hun hvordan Kjernen ble møtt av Molde-supportere som kastet egg på bussene, spyttet etter Rosenborgs supportere og sang strofer som «drep en trønder».

— Hvor er kritikken av dette? Har vi ikke lov til å reagere på slikt? Synes du fortsatt det er rart at vi ble forbanna?, skriver hun i innlegget.

Les også:

Les også

Rosenborg-fansen beklaget til Bakenga etter tribunehetsen

— Provosert av Molde-vakt

22-åringen sier at hun tar avstand fra drapstrusselen mot Bakenga, og at slike ting ikke hører hjemme i fotballen.

Når det gjelder stormingen av banen, mener hun imidlertid at en Molde-vakt bidro til å provosere frem det som skjedde.

Mushaga Bakenga fikk en rekke personlige tilrop fra Rosenborg-fansen under søndagens toppkamp.

— En av Moldes vakter sto foran oss i Kjernen og jublet i en situasjon hvor vakten skulle ha vært nøytral. Fotball skaper sterke følelser, og spontane reaksjoner er ikke uvanlig i slike situasjoner. - Men er det greit å storme banen på den måten?

— Med den provokasjonen de opplevde i forkant er det lett å reagere, selv om jeg ikke kan forsvare akkurat stormingen. Men med eggkasting, spytting og tilrop fra Molde-fansen, kombinert med vakten som jublet og resultatet kampen fikk, ble dette dråpen som fikk det til å renne over, sier hun.

Mener politiet overreagerte

Rosenborg-supporteren mener også politiet tok situasjonen vel alvorlig.

— Jeg har vært på kamp i flere byer og aldri opplevd et så sterkt mannskap som det politiet i Molde møtte opp med. Det så ikke ut som om det var en supporterklubb som kom til byen. Selvsagt er det alltid noen som lager kvalm, så det er bra at de er til stede. Men det var så mye mer massivt ut enn det trengte å gjøre, mener Loktu.

Adresseavisen har ikke lyktes i å få kontakt med politiet i Molde for en kommentar mandag kveld.

Les også:

Les også

Fleire fekk brannskade av innsmugla pyro under toppkampen

Dette er innlegget til Hege Niami Østhus Loktu:

(NB! Deler av innlegget er redigert. Grunnen til dette er at Adresseavisen ikke har hatt anledning til å få en kommentar fra politiet og enkeltpersoner som er nevnt i innlegget mandag kveld)

Litt om gårsdagens hendelser i Molde, hvis du har fulgt med i media bør du LESE DETTE, du som mener noe om engasjement og følelser i fotball har også godt av å se hit;

(oppfordrer deg til å dele om du er enig)

De som ikke var tilstede selv har det med og svelge helt alt de leser i media i dag, det er utrolig synd fordi de prøver å framstille oss verst mulig, og saken er meget ensidig belyst!

Turen og timene før kamp forløp seg fredelig og ordentlig, vi har fått skryt for oppførselen på puben før kampen, pubeier er meget fornøyd.

------------------------------------------------------------------ (…)

---------------------------------------------------------------- Videre til ulovlig bruk av pyro under kampen. Her er det de enkelte personene som må stå til ansvar for sine handlinger, dette var ikke noe i regi av kjernen, da kjernen tar avstand fra ulovligheter. Pyro er egentlig en kul effekt og helt ufarlig under kontrollerte omstendigheter og burde helt klart vært lovlig. Her må NFF ta kritikk! Men det å kaste det ut på matta er ikke greit. Det burde også så klart vært unngått da vi hadde fått avlsag på forespørsel om å bruke pyro under kampen. Men i en så stor gruppe er det umulig å kontrollere hva hver enkelt gjør.

JA TIL PYRO!!

-------------------------------------------------------------------------- Deretter kommer vi til hets av en viss moldespiller. Jeg starter med å si at drapstrusler er absolutt IKKE greit, og det hører ikke hjemme noe sted. Det var EN ENKELT person som skrev "drep Bakenga" på instagram. Han meldte seg til politiet, og det blir tatt hånd om.

Men det å rope ting som "svin" og "søppel" mot spillere på motstanderlaget er IKKE uvanlig. De som mener de aldri har hørt dette før, kan ikke ha fulgt med på fotball særlig lenge. Bakenga forstår nok at det ikke er noen av oss som har noe personlig i mot gutten, men det er en måte å ytre at vi misliker det at han dro til erkerivalen. Hvis dere åpner øynene å ser dere rundt, så ser dere at vi er veldig snille i Norge. Samtidig som kampen på Aker stadion ble spilt, så var det en annen kamp i Frankrike, der ble det kastet glassflasker mot spillere, og ei dukke som skulle forestille en spiller ble hengt. Jeg sier IKKE at vi skal gjøre det samme, men dere som synes "svin" er ille, trenger litt perspektiv. De fleste spillere som får sånne tilrop tar det som et slags kompliment fordi de skjønner at de er viktige spillere.

----------------------------------------------------------------------- Etter kampen var det noen enkeltmennesker som stormet banen, men det var LANGT i fra uprovosert! Her var det en av Moldes vakter som sto foran kjernen og feiret og jublet for moldeseier (…). Spontane reaksjoner og sinne er absolutt ikke unaturlig i en slik situasjon. Fotball skaper sterke følelser, og dette inkluderer sinne (..). Men dette var altså noen få enkeltpersoner, og det er ikke noe som kjernen i sin helhet kan ta skyld for. Disse perosnene ble også tatt, og får sine konsekvenser. Selvølgelig kan man gå ut å beklage hendelsen, men det har også kjernens talsmann allerede gjort.

------------------------------------------------------------------- (…)

----------------------------------------------------------------------------------- Dessuten ble våre busser kastet egg på, både på vei inn i molde og på vei fra, moldesupportere spyttet mot folk fra kjernen, og de sang "drep en trønder". Hvor er kritikken av dette? Har vi ikke lov til å reagere på slikt? Synes du fortsatt det er rart at vi ble forbanna?

-------------------------------------------------------------------------- Så til dere som mener at "hat" og sinne ikke hører hjemme;

Skal vi drepe alt engasjement i fotballen, og heller samle supporterne fra begge lag på samme tribune, holde hender og synge "heia fotball" i steden? Nei vet du meg hva, ta vare på engasjementet, gleden, følelsene og "fotballhatet". Det er helt naturlig og helt innafor å hate motstanderlaget, og det går helt fint å hate hverandre og samtidig ha det gøy med fotballen, for dere som mener at det er mer fokus på hatet enn på selve spillet, dere har misforstått, det henger sammen og er den del av pakka!! Så skjerp dere og slutt å vær så hårsåre. Følelser i både positiv og negativ retning er fullstendig naturlig. Så lenge man holder seg for god for rasisme, diskriminering av legning, kjønn osv, og det er vi i kjernen meget flinke til!

---------------------------------------------------------------------- Vær litt kritisk til det dere leser i media, de gjør også alt de kan for å blåse opp situajsoner, den mest troverdige kilden er oss som var til stede. Det er veldig typisk at kjernen og rosenborg blir fremstilt sånn som dette etter besøk i molde.

Vi er egentlig fredelige og ordentlige folk, og dette vet alle som har nok kjennskap til kjernen. Men vi MÅ få ha rett til å reagere på stygg oppførsel og provosering uten å være redd for å bli framstilt som kjeltringer.

---------------------------------------------------------------------------- Dette er mine synspunkt, og alt jeg har skrevet her er på eget ansvar, kjernen har ikke på noen måte oppfordret til dette innlegget, og kan derfor ikke skyldes på hvis noen er uenig i det jeg skriver her, bare for å ha det sagt!

------------------------------------------------------------------------------- HOLD KJÆFT, DET E VI SOM E TRONDHJÆM! Evig stolt Rosenborgsupporter og kjernenmedlem

Eliteserien

SVUTMP
1Viking22163350292151
2Bodø/Glimt22154357292849
3Tromsø22143533231045
4Brann22133639251442
5Molde22125548242441
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk