Fotball

«Kan vi håpe på et nytt lite under?»

BLOGG: Hans Petter Jørgensen mimrer tilbake til 5-0 mot Brann i 2006 og håper på et lignende mirakel denne helgen.

Peter Ijeh jubler sammen med resten av Viking.
  • Hans Petter Jørgensen
Peter Ijeh jubler etter scoring sammen med Andrè Danielsen Alexander Ødegaard
Peter Ijeh lurer keeper Håkon Opdal i Brann-målet og scorer 1-0.
Peter Ijeh jubler etter scoring.
Viking_Brann_05112006_6.jpg

Det må et lite under til for at Viking skal knipe fjerdeplassen i årets Tippeliga. Trøsten får være at det har skjedd større under på Viking stadion en sen høstkveld.

Seieren mot Brann i siste serierunde 2006 vil alltid sitte i minnet som en av de kveldene hvor det var magisk på tribunen. Det står ikke om like store konsekvenser på søndagens kamp mot Mjøndalen som i 2006, men kniper Viking en fjerdeplass mot alle odds vil det være en stor opptur.

Hvem mener du var best?

Les også

Nå kan du stemme fram årets lag i eliteserien

Skal Viking oppnå dette må vi ha lykkens gudinne på vårt lag. For det første må Viking slå et desperat Mjøndalen-lag som rykker ned om de taper. Mjøndalen må vinne og Start må avgi poeng for at det skal bli kvalik til bruntrøyene.

Vegard Hansens menn har vært et artig innslag i årets Tippeliga. Fotballen har ikke vært så mye å skryte av, men jeg har latt meg imponere av humøret. Selv om laget har slitt i bunnen hele sesongen har det vært lite sutring og mye smil. På søndag står det altså om nedrykk og jeg tror vi kan forvente et Mjøndalen-lag som det blir vondt å spille mot. Når det er sagt har laget syv tap på de siste ni kampene, så det er ingen tvil om at Viking er favoritter på hjemmebane.

Denne mannen blir Vikings nye fotballdirektør:

Les også

Nyansatte Wiggen: - Kanskje den mest spennende jobben i Fotball-Norge

Indridi Sigurdsson er klar for KR Reykjavik.

Søndagens hjemmekamp kan altså bety farvel til Tippeligaen for Mjøndalen. Det er også farvel til vår egen kaptein som reiser hjem til Island. Indridi Sigurdsson har for meg vært en kaptein med stor K. En duellsterk spiller som alltid spiller med hjertet. Han skal få en fin avskjed.

AVSKJED: Søndag spiller Vidar Nisja sin siste kamp for Viking. Her fra et oppgjør mot Stabæk.

Det samme skal lojale Vidar Nisja som forlater klubben etter over åtte år. En brillefin fyr som kan se tilbake på en haug med viktige mål og utallige timer på innbytterbenken. Etter at Jonevret la om til 4-4-2 var det ikke plass til Vidar mer, men han kommer garantert til å være nyttig for en annen klubb.

FORSVINNER: Jon Dadi Bödvarsson skal til Tyskland. Han har før den siste kampen ni scoringer i eliteserien, i tillegg til de seks han scoret i cupen.

Farvel er det også til Jon Dadi Bödvarsson som drar videre til Kaiserslautern og til Arild Østbø som tar den litt kortere turen til Sarpsborg. Det blir en vemodig kveld på stadion. Viking må altså vinne på søndag, men det er ikke nok. I tillegg må Odd tape for Lillestrøm på hjemmebane. Odd har tapt to kamper på hjemmebane denne sesongen. På søndag møter de et Lillestrøm som har ikke har noe å spille for annet enn æren. Laget vil ende på åttende plass uansett resultat.

Det som gir meg et lite håp er at Lillestrøm har funnet høstformen. Laget har kun to tap siden midten av august og det ene kom mot oss for noen uker siden.

Viking kan også klare fjerdeplassen om det blir uavgjort i Skien. Da vil det stå om målforskjell og det betyr at Viking må slå Mjøndalen med fire mål. Ikke helt utenkelig, men heller ikke veldig realistisk.

Det er årets siste hjemmekamp og det er første gang på noen år en viss spenning knyttet til kampen. Vi har en motstander som kjemper for tilværelsen og vi har et ørlite håp om Europa. Det blir en kamp der speakerens oppdatering på de andre kampene blir like viktig som spillet ute på banen. Det blir akkurat sånn en siste serierunde skal være.

La oss håpe på et lite under.

Hva mener du? Hvis du skal være Drillo: Hvor mange prosent sjanse for fjerdeplassen?

Les også

  1. Se alle Søderlunds fulltreffere

  2. Skjelbred og Jarstein nærmer seg toppen av Bundesliga

  3. Start-treneren: - Tar av meg hatten for Molde

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK
  3. Mjøndalen IF