Fotball

Hodgson klar, men ikke klar til Norge-kamp

<p>Roy Hodgson har underskrevet en fireårskontrakt som engelsk landslagssjef. Men han starter først etter Englands norgesbesøk.</p>

hodgson Scanpix

 • Martin K. Andersen

Dermed er det satt en sluttstrek for jakten på Fabio Capellos erstatter – en jakt alle opprinnelig trodde kom til å ende med Tottenhams Harry Redknapp. I stedet er det den tidligere Viking-treneren som er blitt vurdert som det sterkeste kortet.

FA trekker blant annet frem Hodgsons åtte ligatitler i de forskjellige landene han har trent – og hans erfaring som landslagssjef fra å ha ledet Sveits, De forente arabiske emirater og Finland.

— I tillegg til hans solide erfaring, er Hodgson også den eneste engelske manageren som nå jobber i Premier League som har blitt kåret til Årets manager av managernes egen organisasjon, skriver FA på sin hjemmeside.

Ikke til Norge

Sluttstrek blir med en fire år lang kontrakt også satt for spekulasjonene om at det var aktuelt å hente inn en manager bare for sommerens EM – for så å finne en permanent løsning etter det.

Men den nye sjefen kommer ikke til å lede laget sitt på Ullevaal når Norge tar imot England 26. mai. Da er det fortsatt Stuart Pearce som er sjef.

Hans første kamp blir mot Belgia på Wembley 2. juni.

En grunn til at han ikke blir med til Norge er kanskje at han tydeligvis har gått lei av landet. På en pressekonferanse etter et Liverpool-tap for Everton, så ga han nemlig klart uttrykk for at han aldri ville jobbe i Norge igjen. The Daily Mails spaltist Martin Samuel beskriver hendelsen slik:

En journalist spurte om dårlig service til Fernando Torres, men Hodgson fikk bare et spørsmål om sin nasjonalitet tilbake.

- Er du fra Danmark?

- Norge.

- Ah, de to landene jeg aldri ønsker å jobbe i igjen, sa Hodgson og takket for seg.

Skryt fra Eriksson

En som tror Hodgson blir en suksess, er Sven-Göran Eriksson. Svensken var landslagssjef for England fra 2001-2006. Han var tidenes første utlending som ledet Englands fotballandslag.

- Dette kommer til å bli bra. Roy er et fantastisk menneske og også en riktig skarp manager. Vi er som kjent meget gode venner og han kan fotball som ingen andre, sier Eriksson til Expressen .

Han er ikke overrasket over at FA falt ned på Hodgson.

- Først og fremst er han jo engelskmann, humrer Eriksson overfor avisen, før han fortsetter:

— Og det vet jeg jo at de leter etter. Dessuten har han gjort det veldig bra i alle klubbene han har vært i, sett ut fra forutsetningene, sier Sven-Göran Eriksson.

Sveitsisk suksess

EM starter 8. juni. England er i gruppe med vertsnasjonen Ukraina, Sverige og Frankrike.

Klokken 17.00 norsk tid er det varslet pressekonferanse med den nye England-sjefen.

Hodgson tok på midten av 1990-tallet Sveits til VM i USA, tok dem opp til en tredjeplass på FIFA-rankingen og fikk dem også til EM i England i 1995.

Fakta: Englands fire siste landslagstrenerne

Roy Hodgson (2012-)

Fabio Capello (2008-2012)

Steve McClaren (2006-2007)

Sven-Göran Eriksson (2001-2006).

 1. Les også

  Hodgson: - Den største jobben

Les mer om

 1. Engelsk fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Ekspertene har sett seg lei av skandalene: - Fotballverdenen ler av oss

 2. FOTBALL

  Hodgson kontaktet om England-jobben

 3. FOTBALL

  Hodgson: - Selvsagt ønsker jeg England-jobben

 4. FOTBALL

  Mobbingen av Hodgson har startet i tabloidene

 5. FOTBALL

  Hodgson: - Den største jobben

 6. FOTBALL

  Alle elsker Hodgson