Fotball

Solskjær etter Celtic-bragden: - Jeg var aldri i tvil

Solskjær gliste bredt og hyllet spillerne etter seieren mot Ronny Deilas Celtic.

Ole Gunnar Solskjær sammen med Ola Kamara.
  • Lars Anders Vestad

Molde-Celtic 3-1:

Kontrastene kunne knapt vært større. Etter å ha tapt mot Molde, ble Celtic-spillerne og Ronny Deila hetset og nærmest overfalt av illsinte supportere på vei ut av Aker stadion. Samtidig sto Ole Gunnar Solskjær og Molde-spillerne med brede glis og pratet om mulighetene for avansement i Europa League.

Les også

Solskjær fikk se Molde ydmyke Ronny Deilas Celtic

I hans første kamp som manager for Molde etter comebacket, fikk Solskjær se et Molde-lag som kontret Celtic i senk. 3-1-seier, gruppeledelse og sju poeng gir laget et fantastisk utgangspunkt foran de tre resterende kampene.

— Jeg visste jeg kom til ei spillergruppe med stort potensial, og jeg var aldri i tvil om i dag. Jeg er ikke i tvil om de presterer i de store kampene, det er AaFK søndag og Viking neste helg som blir utfordrende, sier han.

Seiersvante spillere

I hans andre periode som manager for Molde, har Solskjær et helt annet utgangspunkt enn hva som var tilfelle da han tok styringen for første gang.

— Den gruppa jeg har tatt over nå er en gjeng med gutter som har vunnet mye, opplevd mye og som vet med seg selv at de er gode. I 2011 tok jeg over en gjeng som nesten var innforstått med at de kom til å bli nummer to bak Rosenborg uansett, sier han.

Les også

RBK-sjefen slakter eget forsvarsspill

Etter den fabelaktige borteseieren mot Fenerbache, uavgjortkampen mot Ajax og den overbevisende 3-1-seieren over Celtic, har Molde et strålende utgangspunkt for å avansere til sluttspillet i Europa League. Solskjær har tro på at de kan klare det.

— Vi ligger i en fantastisk posisjon, og trenger to, kanskje tre poeng til for å klare det. Vi har tre kamper å gjøre det på, sier han.

Hyller Erling Moe

Etter en periode med måltørke etter sommeren, virker det å ha løsnet for Ola Kamara igjen. Spissen scoret 1-0-målet på Aker stadion torsdag kveld, og med litt bedre presisjon kunne det blitt både to og tre.

— Det var fantastisk deilig å vinne her i dag. Vi hadde en skikkelig «go» i laget før kampstart, og jeg følte vi var mye bedre enn dem, sier Kamara.

- Var det en ekstra motivasjon i det å vise seg frem for den nye sjefen?

— Jeg vil gi Erling (Moe) den her. Han har gjort en fantastisk jobb siden han tok over i høst. Det er selvfølgelig bra å få Ole Gunnar inn igjen, men Erling er en fantastisk mann som har fått oss inn i Europa League og gitt oss sju poeng, sier han.

- Hva sier sju poeng mot Fenerbache, Ajax og Celtic om Molde?

— Jeg synes det sier mye om ligaen i Norge. Mange sier den ikke er så bra, men jeg er uenig. Den er faktisk i ferd med å bli veldig bra. Nå har vi sju poeng så langt i gruppespillet, og er klart i førersetet i Europa League. Det er selvfølgelig en sjanse for at vi taper de tre gjenværende kampene, men det tror jeg ikke noe på. Vi skal gripe sjansen, sier han.

Les mer om

  1. Europa League
  2. Molde FK
  3. Celtic FC