Fotball

Ingve Bøe blir Aftenbladets nye Viking-blogger

– Jeg skal være ærlig og tydelig, sier den tidligere forsvarskjempen.

Ingve Bøe har fulgt Viking tett og sett det meste av kamper etter at han la opp i 1996. Denne sesongen skal han være Aftenbladets nye Viking-blogger. – Jeg skal være ærlig og tydelig, sier 53-åringen.
  • Stig Nilssen
Dette bildet er fra cupen i 1992. Ingve Bøe scorer på straffespark på Mjøndalen-keeper Henning Friise. I bakgrunnen Gunnar Aase. Totalt scoret Bøe 32 mål for Viking.

311 kamper for Viking, et klokt fotballhode og en brennende entusiasme for de mørkeblå. Ingve Bøe (53) er Aftenbladets nye Viking-blogger.

– Dette gleder jeg meg til. Her får jeg både bruke og dele kunnskapen min med Aftenbladets lesere. Jeg har over 300 kamper for Viking som stopper og høyreback og sju sesonger opprykksjaging med Vidar før det. Jeg vet hvilken utfordring Viking står overfor i 1. divisjon, påpeker Ingve Bøe.

I fjor var det Johan Selvig som delte sine betraktninger med våre lesere både før, underveis og etter Vikings kamper.

Les også

Nå er Viking-troppen komplett

Da Bjarne Berntsen ble ansatt som ny hovedtrener etter nedrykket i fjor høst, fikk Selvig tilbud om en konsulentjobb som speider for Viking, en jobb han er i full gang med.

Deler gjerne sine meninger

Nå overtar Ingve Bøe, han er ingen hvem som helst i Viking-sammenheng. 53-åringen kom til klubben i 1989 og spilte der fram til 1995. Den knallharde forsvarsspilleren ble cupmester med Viking i sin første sesong, han var også sentral da klubben i 1991 tok sitt siste seriegull.

Mange vil nok også huske Bøe som en sikker straffeskytter, en oppgave han delte med Roger Nilsen på laget. Totalt scoret Bøe 32 mål for Viking før han tok en siste sesong i Bryne i 1996. Etter det har han trent lokale lag nedover i divisjonssystemet. I sin sivile jobb er han selger i Ragn Sells.

Han er heller ikke redd for å publisere meninger som skaper debatt. Vinteren 2015 kom 180 flyktninger til Hotel Alstor. I sosiale medier ble det fra mange hold ytret sterk skepsis til å få inn så mange flyktninger.

En oppgitt Ingve Bøe satte seg ned bak tastaturet. I et Facebook-innlegg, som tok helt av, ba han om raushet og forståelse for menneskene som kom til transittmottaket i hans nabolag på Tjensvoll.

Skal være tydelig

Nå er det Viking og klubbens kamp for å komme tilbake til eliteserien som gjelder. Han har fulgt laget og klubben tett siden han la opp i 1996. Skjønt, selv mener Ingve Bøe at han ikke har lagt opp, han spiller fortsatt på veteranlaget.

– Jeg mener selv at jeg har noe å fare med som Viking-blogger. Derfor er jeg heller ikke redd for å stikke nesen fram med meningene mine. Slik var jeg som spiller også. Jeg sa det jeg mente både internt og til pressen eksternt.

Les også

Kun de største klubbene i Eliteserien selger flere sesongkort enn Viking

– Det må være takhøyde for å være ærlig og tydelig. Jeg skal i alle fall ikke pakke ting inn. Da blir du avslørt, sier Ingve Bøe på spørsmål om hans relasjon og forhold til klubben han nå skal omtale i Aftenbladet.

Blir ikke lett

Han er klar på at Viking står foran en utfordrende sesong. Bøe minnes da laget rykket ned i 1986. Da skulle de, som nå, rett opp igjen. Det skjedde ikke før i 1988 da Arild Ravndal satte inn det avgjørende straffesparket langt på overtid i den historiske kampen borte mot Vard.

Ingve Bøe minner om at mange av lagene i 1. divisjon vil se på det som julaften når Viking kommer på besøk. Det vil bli langt mer duellering enn spillerne er vant med fra eliteserien. Den påtroppende Viking-bloggeren tror nøkkelen til suksess ligger i at hver spiller tar ansvar for å vinne sin egen duell.

Han tror også sutringen blant folket og presset på klubben vil tilta dersom Viking ikke får en god start og henger med i toppen.

– Viking har fått inn noen spillere som blir viktige med tanke på direkte opprykk. Jeg liker også trenerkonstellasjonen med Bjarne Berntsen, Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen. Men det må være en tydelig sjef blant dem, det regner jeg med Berntsen er, understreker Bøe.

Ingve Bøe skal skrive et par blogginnlegg på aftenbladet.no hver uke gjennom sesongen. Han skal også ha direkterapporteringen underveis i kampene.

Les mer om

  1. Viking FK