Leicester-eventyret fortsetter: Tilbake på tabelltoppen

Det går én vei for høytflygende Leicester. Men lørdag var ikke Jamie Vardy i hovedrollen.

Riyad Mahrez feirer sin andre scoring for serieleder Leicester.
  • Roar Lyngøy

– Vi tenker på oss selv. Vi vil ta poeng og spille god fotball. Målet vårt er å ta 40 poeng og sikre trygg plass, sier Leicester-manager Claudio Ranieri.

– Fansen vår kan drømme, men vi må holde oss rolige og ha beina på jorda, fortsetter italieneren.

Vardy bare tilrettelegger

De andre topplagene fikk en super start på lørdagen da serieleder Manchester City tapte 0-2 mot Stoke i tidligkampen. Dermed kunne City bli passert av både Leicester, Manchester United og Arsenal.

I Leicester har det meste av fokuset vært på Jamie Vardy, som forrige helg sikret ny Premier League-rekord da han scoret i sin ellevte seriekamp på rad. Dermed overtok han rekorden etter Ruud van Nistelrooy.

Men Leicester er langt mer enn Vardy. Borte mot Swansea tok laget til Ranieri ledelsen etter kun seks minutter ved Riyad Mahrez. Et hjørnespark gikk via ryggen til Mahrez og forbi Swansea-keeper Lukasz Fabianski.

Samme mann ordnet 2-0 etter 22 minutter da Mahrez helt alene med keeper satte ballen elegant nede ved stolpen. Leicester var klart best og ledet fortjent med to mål til pause.

Kan de virkelig..?

Seieren var i boks da Mahrez ble tremålsscorer etter 67 minutter. Rekordmannen Vardy viste storsinn og la ballen på sølvfat til Mahrez, og det sto 3-0 i Wales. Vardys scoringsrekke endte på 11 strake, men for Leicester ble det en jubeldag uansett.

– Dette er en perfekt dag for meg, sier Mahrez. Den 24 år gamle algerieren står med ti mål så langt denne sesongen.

Sensasjonslaget fra East Midlands topper dermed Premier League med 32 poeng etter 15 runder.

Vår gjennomgang av de ti siste PL-sesongene viser at laget som har toppet tabellen etter 15 runder har stått igjen som seriemester sju av ti ganger (SE FAKTA).

Skulle det samme skje med Leicester vil det være en av de største sensasjonene i engelsk fotball på lang tid. Leicester har aldri vært i nærheten av å vinne Premier League. Leicester ble nummer to i Englands øverste divisjon, men det begynner å bli noen år siden (1929).

United-trøbbel

Hva så med Manchester United? Selv uten en skadet Wayne Rooney var United favoritter mot et West Ham som har vært best på bortebane hittil med seirer både mot Arsenal, Liverpool og Manchester City.

United leverte en svak 1. omgang, og gjestene fra London burde ha vært i ledelsen. To ganger hadde Hammers forsøk i stolpen, mens United-keeper David De Gea var reddende engel da Victor Moses kom helt alene.

United var bedre etter pause, men til tross for flere store sjanser endte det målløst på Old Trafford. Det var to tapte poeng for laget til Louis van Gaal, og hjemmefansen ga tydelig uttrykk for sin misnøye.

– Det viktigste er å være dominerende, skape sjanser og avslutte. Fotball handler om å score mål. De første to tingene har vi gjort. Når man ikke scorer fra en meter foran åpent mål, er det ikke mer å si, sier van Gaal.

Giroud scoret i begge mål

Arsenal tok oppskriftsmessig ledelsen hjemme mot Sunderland da Joel Campbell fikset 1-0 etter 33 minutter. Men like før pause var Arsenal-spiss Olivier Giroud uheldig og satte ballen i eget mål på en defensiv dødball.

Giroud gjorde det godt igjen etter 63 minutter da han headet ballen inn riktig vei. Dermed ledet Arsenal 2-1. Aaron Ramsey trygget seieren med sitt 3-1-mål mot slutten.

– Vi startet nervøst i dag. Vi hadde uflaks med at det sto 1-1 til pause, så jeg var positiv før annen omgang. Det kunne vært «en av de dagene», men vi var besluttsomme og sterke mentalt, sier Arsene Wenger.

– Leicester har imponert veldig. Det eneste man kan gjøre er å vinne kamper og håpe at de avgir poeng. Men det skjer jo ikke, sier Arsenal-manageren.

Tap for Tettey

Southampton håpet å slå tilbake etter 1-6-fadesen mot Liverpool i midtuken, og sjansene burde være gode hjemme mot bunnlaget Aston Villa. Men det var gjestene fra Birmingham som tok ledelsen like før pause ved Joleon Lescott. Tre poeng ville vært gull verdt for Villa, men hjemmelaget utlignet til 1-1 ved innbytter Oriol Romeu kvarteret før slutt.

Troy Deeney ga Watford ledelsen på straffespark etter en halvtime hjemme mot Norwich med Alexander Tettey fra start. Odion Ighalo la på til 2-0 på tampen.

West Bromwich kom dårlig ut mot Tottenham da unggutten Dele Alli ordnet 0-1 etter et kvarters spill. James McClean sørget for at det sto 1-1 ved pause, og ingen av lagene scoret i 2. omgang.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City66001631318
2Liverpool65101551016
3Brighton65011881015
4Tottenham Hotspur6420157814
5Arsenal6420116514
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk