Start: -  Vi går videre med andre kandidater

Bekrefter for første gang at Steinar Pedersen var førstevalg.

BLIR IKKE KOLLEGER PÅ DET NÅVÆRENDE TIDSPUNKT: Jerv-trener Steinar Pedersen og Start-direktør Even Øgrey Brandsdal i samtaler på Sparebanken Sør Arena før kampen mellom Start og Jerv.

GRIMSTAD/KRISTIANSAND: — Saken er avsluttet fra vår side nå. Vi går videre med andre kandidater, sier Starts administrerende direktør, Even Øgrey Brandsdal, etter å ha vært i møte med deler av Jerv-styret på Levermyr onsdag morgen og formiddag. Brandsdal og Magne Kristiansen forhandlet på vegne av Start.

Målet var å løse Steinar Pedersen fra kontrakten med Jerv slik at han blir hovedtrener i Start. Det ble raskt klart at klubbene ikke kom til å bli enige.

Fædrelandsvennen erfarer at Jerv krevde mellom 1,5 og 2 millioner for Pedersen, mens Start ikke sa seg villig til å betale noen ting.

Spørsmål om kompensasjon

— Vi ble ikke enig fordi det er snakk om en kompensasjon. Når avstanden er for stor der, kan vi ikke bli enig. Start har ikke gitt oss det vi ønsker, sier Cosmo Collett, sportslig leder i Jerv, til Fædrelandsvennen.

Nå innrømmer Start for første gang at Steinar Pedersen har vært klubbens førstevalg.

— Han var innstilt som nummer èn hos oss. Vi ga den beskjeden til Jerv mandag. Halvannen uke før det fikk vi tillatelse av Per Gunnar Topland til å snakke med ham. Vi har ikke konkludert med Steinar om jobben, men gått i dialog med Jerv for å få til en løsning. Det gikk ikke og nå må vi gå videre. Vi har respekt for at de ikke vil slippe ham og det har vært en konstruktiv og fair dialog tidligere i dag. Samtidig, når det er så stor avstand er ikke dette mulig, sier Brandsdal.

- Er dette et taktisk utspill for å få Jerv på banen igjen?

— Nei. Vi anser saken som avsluttet, svarer Brandsdal.

- Er det fordi dere mener det foreligger en avtale mellom Steinar Pedersen og Jerv dere ikke vil betale?

— Vi vet ikke hvilken avtale Jerv har med Steinar. Vi har veldig lite å rutte med i klubben, og vi har drevet nøkternt i hele år. Jerv hadde et krav om økonomisk kompensasjon, en konkret sum. Det hadde vi ingen mulighet til å innfri. Det var «case closed» med en gang, svarer Brandsdal.

— Det er ingen flere spekulasjoner mellom Steinar Pedersen og Start nå, sier Collett, som ikke vil kommentere om Pedersen selv er informert om utfallet av møtet.

BLE IKKE ENIGE MED START: Carsten Jacobsen, til venstre, og Cosmo Collett forhandlet på vegne av Jerv.

Collett uttalte tidliger i uken at Jerv ikke ønsker å ha en trener i klubben som ikke vil være der. I et møte med klubben ga Steinar Pedersen klar beskjed om at han ønsket seg til Start. Hva som skjer mellom Pedersen og Jerv nå er usikkert. Mye tyder på at siste ord ikke er sagt.— Akkurat nå er ingenting sikkert. Vi må ta en runde internt og med Steinar om neste år. Jeg kan utelukke at han blir Start-trener, så lenge ikke Start tar opp forhandlingene og kommer med en kompensasjon, forteller Collett.

Den sportslige lederen i Jerv mener at klubben respekterer Pedersens ambisjoner, men setter foten ned når betalingen ikke er god nok.

— Vi skjønner at folk i Jerv har ambisjoner. Vi gir de gjerne bort til en større klubb, men hele kjernen er at vi skal ha noe for det så lenge de er under kontrakt. Start vil ikke bla opp. Jeg vil ikke kommentere hvilke summer som gjelder, sier Collett.

Start og Jerv har foreløpig ikke avtalt å møtes igjen.

To sesonger i Jerv

Pedersen har trent Jerv i to sesonger. Etter opprykket fra 2.-divisjon i fjor, overrasket klubben alle ved å kapre kvalifiseringsplass i 1.divisjon i årets sesong. Det gikk hele veien til siste runde mot Start, men der endte drømmen om eliteseriespill med 2-4-tap over to kamper.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering