Dæhli: - Det blir lagt frem at jeg er så rutinert. Men jeg har fortsatt mye å lære.

Mats Møller Dæhli er en av Norges viktigste spillere. At 19-åringen allerede er fast på Per-Mathias Høgmos landslag er helt etter planen.

  • Kjetil Flygind

ULLEVAAL STADION (aftenposten.no): – Jeg føler det blir lagt frem som at jeg er så rutinert. Men jeg har fortsatt mye å lære. Jeg føler meg fortsatt ung. Det er tidlig for en 19-åring å ha snart ti landskamper, sier Møller Dæhli til Aftenposten.

Sammenlignet med romkamerat på landslagssamlingen, Martin Ødegaard (15), blir selv Cardiff-spilleren som voksen å regne. Møller Dæhli spiller mandag kveld sin 9. landskamp for Norge. Og han er en av lagets beste og viktigste spillere.

Mot Malta var Oslo-gutten skarp og god da samarbeidet med Joshua King stemte. Han scoret også sitt første landslagsmål i samme kamp.

Men suksessen er en del av Møller Dæhlis plan.

– Jeg sa for en stund siden at jeg hadde lyst til å bli en del av landslaget, og spille meg inn fast før kvaliken. Det har vært målet hele veien. Og det er jeg så klart veldig glad for å ha klart. Å spille for Norge er noe av det beste jeg vet, så jeg må bare fortsette å prestere, sier unggutten.

– Har det gått fortere enn du hadde drømt om, tross alt?

– Jeg er fortsatt ung, og jeg synes det er så gøy, og det er tidlig for en 19-åring å spille fast. Men jeg skal bare fortsette å lære og utvikle meg.

– Vi må nyte

Også lagkameratene hyller den lille midtbaneeleganten.

– Alle vet hvor god Mats er. Det er ingen stor overraskelse at han er så dominerende som han er, sier Joshua King. De to spilte sammen i Manchester United i «gamle dager».

Kaptein Per Ciljan Skjelbred bare flirer når han får spørsmål om Møller Dæhli.

– Vi må bare nyte at han spiller for oss. De kvalitetene Mats besitter er nødvendige for vårt lag. Han tar nye steg og utvikler seg stadig og det er vi veldig glade for, sier Ciljan.

Uvisst om Ødegaard spiller

Når Per-Mathias Høgmo sender utpå sine 11 spillere mot Bulgaria, er Møller Dæhli blant dem. Om Martin Ødegaard får sjansen er mer uvisst. Selv om landslagssjefen på sin pressekonferanse søndag antydet at så kunne skje.

– Martin var god på trening i går (lørdag), meget god. Og muligheten for at han kan få slippe til er definitivt til stede. Uten at jeg vil garantere noe. Det er mange gode spillere som slåss om å få komme innpå, sa Høgmo på pressekonferansen.

– Martin er her på lik linje som alle andre, på et sportslig grunnlag. Og jeg ønsker å behandle alle på lik linje til enhver tid, fortsatte Høgmo.

Etter ankomst Norge lørdag kveld startet jobben med å analysere Bulgaria. Petter Rudi så laget mot Kroatia, og satt sammen med Høgmo & co. ved analysebrettet.

– Det er et lag i fremgang. En tradisjonsrik fotballnasjon som vi husker spilte bronsefinale mot Sverige i VM i USA i 1994. De har bygget opp en ny generasjon av spillere, de har et lag i Champions League. Det blir en spennende motstander for oss, sier Høgmo.

Han har sagt at fire poeng på disse to kampene vil være godkjent.

– Det skal spilles åtte kamper til i kvaliken. Ingenting avgjøres mot Bulgaria nå. Med seier får vi et godt utgangspunkt for veien videre, sa landslagssjefen.