Start-selvmål ga Tromsø seieren

Start tok ledelsen, men så skrudde sørlendingene av.

svp://101007?view=bt

Tromsø 2-1 Start

TROMSØ (fvn.no): Kristoffer Ajer ga ledelsen etter en god åpning på kampen. Tromsø svarte umiddelbart, og da fikk ikke Start lenger til sitt spill. Tromsø snudde kampen og vant fortjent.

— Det var en dårlig kamp av oss. Jeg føler vi hadde full kontroll, men så ble vi med på Tromsø lange pasninger, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til C More etter kampen.

— Tromsø kjempet godt og vant fortjent. Men vi spilte ingen god kamp, sier Starts Matthias Vilhjalmsson.

UHELDIG: Robert Sandnes satte ballen i eget i mål, en halvtime før slutt.

To mål på tre minutterStart kom best i gang og tok fullt fortjent ledelsen etter 19 minutter. Kristoffer Ajer fortsetter å vise sin klasse i eliteserien. 17-åringen tok ballen ned med høyre og dro til med venstre. Ballen gikk via et Tromsø-bein og i nettet bak Pål Vestly Heigre, som var på lån til Start i fjor.

Men etter det ga Start fra seg initiativet, og bare minutter senere lå ballen i nettet på den andre siden. Et langt utspill fra Heigre gikk gjennom hele Start-forsvaret. Det var Tromsøs kantspiller Magnus Andersen klar over, og hadde sneket seg inn bak Starts bakre rekke. Andersen banket ballen mot lengste hjørne. Opdal fikk noen fingre på ballen, men ikke nok til å hindre scoring.

Magnus Andersen og Tromsø ble for sterke for Start.

Seiersmål – i feil nettTromsø fortsatte å kjøre kampen i 2. omgang, men de klarte ikke å skape de helt store sjansene. Robert Sandnes kom inn for Ole Martin Rindarøy, og skulle ta bedre hånd om Tromsøs målscorer Magnus Andersen.

Midt i 2. omgang hadde Sandnes god kontroll på Andersen da det kom et innlegg fra Tromsøs venstrekant. Men i stedet for å få ballen vekk, headet Starts venstreback ballen ned i bakken og opp i nettaket bak sin egen keeper.

Start skapte en halvsjanse i 2. omgang, da Michael Christensen dro til fra bortimot 40 meter, men Vestly Heigre reddet.

Sørlendingene prøvde på en sluttspurt, men fikk aldri det helt store presset mot Tromsø-buret.

Dermed stoppet seiersrekken på to for Start, og får ingen god start på sommerferien. Neste kamp for de gulkledde er «hatoppgjøret» hjemme mot Viking 24. juli.

svp://101007?view=bt

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk