Rosenborg-klare Vilhjalmsson: - Dette handler ikke om penger

Spissen forlater Start med tungt hjerte. Lørdag morgen satte han seg på flyet til Trondheim.

Matthias Vilhjalmsson tok første fly lørdag morgen fra Kristiansand og Start til Trondheim og Rosenborg.

KJEVIK: Det blir tøft å dra fra Kristiansand for Matthias Vilhjalmsson (28), som ikke utelukker en retur til Start senere i karrieren. Nå vil islendingen spille seg til EM-plass gjennom storspill i Rosenborg.

Les også

Her er Rosenborgs nye spiss på plassi Trondheim

— Jeg må takke Start som gir meg muligheten til dette. Jeg har hatt noen utrolig fine år i Kristiansand, og familien min har blitt veldig glad i byen, sier Matthias Vilhjalmsson til Fædrelandsvennen.

Kvelden i forveien har han fått juling mot Viking i sin 91. og siste kamp for Start.

28-åringen er tidlig ute på Kjevik flyplass lørdag morgen for å ta første fly til Værnes, Trondheim og Rosenborg.

Den siste kampen mot Viking ble ingen opptur for Vilhjalmsson, men spissen sier årene i Start har vært gode.

— Det er med tungt hjerte jeg forlater Start. Det var tøft å si farvel til gutta i går. Jeg har stortrivdes i Start og lagkameratene mine har vært fantastiske. Alt har vært fint her, forteller Vilhjalmsson, som kom til Start før 2012-sesongen.

Les også

Vilhjálmsson klar for Rosenborg

Tøffe uker

I Trondheim venter medisinsk test før han blir Rosenborg-spiller med kontrakt ut 2017-sesongen. Spissen, med sju tippeligamål så langt denne sesongen, er glad for at ukene med spekulasjoner endelig er over. Først var han linket til russiske Ufa, men valgte å takke nei til milliontilbudet.

— Jeg må være ærlig å si at jeg har vært preget. Når tilbudet fra Russland kom så jeg på familien, men det ble altfor vanskelig. Jeg kunne ikke dra dem med dit.

Da Rosenborg kom på banen var det mye enklere å tenke.

— Det er en fantastisk mulighet for meg. Det er Norges største klubb med en stor historie. Med en gang jeg hørte om interessen, var jeg ikke i tvil om hva jeg ville, sier Vilhjalmsson.

Skal ta konkurransen

Etter fram og tilbake med møter mellom Even Øgrey Bransdsal i Start og Stig-Inge Bjørnebye i Rosenborg ble klubbene enige fredag, om en overgangssum som antageligvis ligger mellom 3,5 og 4 millioner.

Det økonomiske spilte ingen rolle i Vilhjalmssons øyne, som fikk vite at overgangen var i boks fire timer før avspark mellom Start og Viking.

- Det handler ikke om penger. Da jeg pratet med Rosenborg tok det under ett minutt å forhandle om lønnen min. Jeg ønsker å spille EM for Island, som har veldig gode spisser. Skal jeg konkurrere med dem, må jeg spille i en storklubb.

I Rosenborg venter tre nye lagkamerater som er gamle kjente for 28-åringen. Alexander Lund Hansen var lagkamerat med Vilhjalmsson i Start i 2012, mens i 2009 spilte han med Alexander Søderlund i FH Hafnarfjörður. I tillegg har han spilt med islendingen Hólmar Örn Eyjólfsson på U-landslag i Island. Vilhjalmsson er klar på at konkurransen med Søderlund på topp blir tøff.

— Han har vært Norges beste spiss denne sesongen og er en fin fyr, men Rosenborg skal spille mange kamper. I tillegg til serien er det cup og forhåpentligvis gruppespill i Europaligaen. Det er bare opp til meg selv om jeg skal få spille, sier mannen med 13 landskamper og 2 mål for Island.

Utelukker ikke Start-retur

Totalt på hans 91 kamper i Start blir han stående igjen med 41 mål i hans historie. Høydepunktet var ikke overraskende mot brassemålet mot Aalesund.

— Det er soleklart mitt beste mål, men jeg vil huske alle seirende med Start, spesielt på hjemmebane.

Vilhjalmsson utelukker ikke at han en dag kan komme tilbake til Start.

— Jeg håper å spille fotball i mange år, og jeg ser ikke bort fra det. Det er en tett og fin gruppe, som bare må fokusere på fotballen. Jeg har stor tro på guttene, men det blir en tøff høst.

Spissen skal snart tilbake til Kristiansand og Start for å hente tingene sine, og da lover han å ta med noe til de tidligere lagkameratene.

— Da skal jeg ha med masse kake og si takk for meg. Jeg har hatt det utrolig fint i Start, gjentar islendingen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk