Solskjær boikotter fotballmagasin etter «heksejakt» på Jim Solbakken

Ole Gunnar Solskjær nekter å la seg intervjue av Josimar.

Ole Gunnar Solskjær boikotter fotballmagasinet Josimar.
  • Martin Brøste

MOLDE: I siste utgave av fotballmagasinet Josimar har bladet snakket med Tippeliga-trenerne angående årets sesong. Samtlige bortsett fra MFK-manager Ole Gunnar Solskjær.

På en blank side i bladet skriver de:

”Her skulle vi egentlig hatt et intervju med Ole Gunnar Solskjær.

Men han ville ikke snakke med Josimar.

Solskjær ville heller ikke fortelle hvorfor han ikke ville snakke med oss.”

Hentet spillere til Cardiff

Bladet har også en sak med tittelen «Solskjærs selvmål», hvor de reiser spørsmål rundt kristiansunderen og agent Jim Solbakkens virksomhet rundt noen spilleroverganger. Blant annet mener Josimar det ikke finnes noen sportslig forklaring på at Solskjær hentet Jo Inge Berget, Magnus Wolff Eikrem og Mats Møller Dæhli til Cardiff. Alle spillerne har Jim Solbakken som agent.

LES OGSÅ:

Les også

DN: Jim Solbakken hyrer advokat mot TV 2

Solskjær forteller til Rbnett at han ikke har lest den nyeste utgaven av bladet, men svarer følgende på hva han tenker om det Josimar har skrevet.

– Jeg tror folk skjønner hvorfor jeg ikke vil prate med dem etter heksejakten de har hatt på Jim (Solbakken, journ.anm.), sier Solskjær til Rbnett.

– Så det er derfor du ikke vil snakke med dem?

– Ja, enkelt og greit, sier han.

Truet med søksmål

Josimar skrev høsten 2014 om Jim Solbakkens agentvirksomhet, og hevdet blant annet at han hadde en dobbeltrolle under overgangen til Mame Biram Diouf fra Molde til Manchester United.

NFF og FIFA så på flere av overgangene Solbakken hadde vært involvert i, men agenten ble frikjent i samtlige.

Solbakken varslet i ettertid at han kom til å gå til søksmål mot Josimar, uten at det foreløpig har skjedd.

I januar i år skrev samme blad om Stengel/Gunnarsson-saken, og la fram upubliserte intervjuer med agenten gjort av TV 2 i 2011. Da ble advokat John Christian Elden hyret inn for å se på saken.

– Det er helt uforståelig det som har skjedd. Dette var ikke noen intervjusituasjon, og Solbakken var ikke kjent med at samtalene ble tatt opp på bånd, sa Elden til Dagens Næringsliv i februar om saken.

— Vi har jobbet med dokumentaren om overgangssaken i over ett år og snakket med et stort antall kilder. Hvordan vi har fått tak i de upubliserte TV 2-intervjuene vil vi ikke gå inn på, sa redaksjons- og markedsansvarlig i Josimar, Håvard Melnæs den gangen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk