Fotball

Tyskland knuste lille Gibraltar

De regjerende verdensmesterne våknet etter pause.

MANGE MÅL: Andre Schürrle har scoret mot Gibraltar og blir gratulert av lagkameratene.

Tyskland åpnet med straffebom og sjansesløseri i EM-kvalifiseringskampen mot lille Gibraltar lørdag. Etter pause løsnet det for de regjerende verdensmesterne som vant oppskriftsmessig 7-0. Gibraltar holdt nullen i 27 minutter mot de tyske stjernene i lørdagens EM-kvalifiseringskamp i Portugal. I løpet av de nevnte minuttene hadde Gibraltars keeper, Jordan Perez, stått i veien for et straffespark og flere andre farlige skudd.

Men så våknet Joachim Löws tyske mannskap.

Tre mål av Schürrle

André Schürrle åpnet målshowet i det 28. minutt og scoret ytterligere to mål i annen omgang. Max Kruse (2), Ilkay Gündogan og Karim Bellarabi scoret de øvrige målene for Tyskland.

Den tyske landslagssjefen var aldri bekymret for at seieren skulle ryke. TV-bildene viste en Löw som satt tilbakelent og tilsynelatende filet neglene mens elevene sikret tre viktige poeng i tetkampen i gruppe D.

Tyskland ligger nå på annenplass på gruppetabellen, ett poeng bak ledende Polen som vant enkelt 4-0 hjemme mot Georgia tidligere på dagen.

Les også

Se, her er et norsk landslag som vinner

Sjokkseier til Færøyene

Mens Tysklands 7-0-seier over lille Gibraltar ikke overrasket noen, sperret flere opp øynene over Færøyenes innsats hjemme mot Hellas i gruppe F. Hjemmelaget vant overraskende 2-1 etter scoringer av Hallur Hansson og Brandur Olsen. Sistnevnte spiller til daglig for Ståle Solbakkens FC København.

Verken Færøyene eller Hellas har noen mulighet til å nå EM-sluttspillet, og ligger på henholdsvis fjerde— og sisteplass på gruppetabellen.

Toppoppgjøret i den samme gruppen, mellom Nord-Irland og Romania, endte for øvrig 0-0. (©NTB)

Les også

  1. Dansk jubelkveld i Parken

  2. Ronaldo med sitt tredje strake hattrick

  3. Island tar «en Drillo» 20 år etter

Les mer om

  1. Fotball-EM
  2. Tysklands herrelandslag fotball