- Må beholde ham

<p><a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=258423&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#258420" target="_blank"> <strong>HamKam – Bodø/Glimt 2-2:</strong></a> Kapteinen håper klubben klarer å beholde Marcus Pedersen.</p>

Fotball TippeligaenBriskeby Gressbane 28.09.08HamKam v Bodø/GlimtFoto: Dagfinn Limoseth, DigitalsportAnte Vitaic , Marcus Pedersen og Arnar Førsund ,HamKam
  • Johannes Dobson

På Hamar snakkes det om mer enn overlevelse i årets eliteserie. På alles lepper har unggutten Marcus Pedersen vært og snakket om hvorvidt unggutten blir å finne i grønt og hvitt på Hamar neste sesong. HamKam-kaptein Markus Ringberg håper Hamarlaget klarer å beholde den unge spissen.

— Jeg håper virkelig at klubben klarer å beholde han. Selv om målene uteble i dag så viser han at han klarer å lukte muligheter hele veien, kommenterer Ringberg.

Svensken mener også at signaleffekten er viktig for HamKam.

— I eliteserien blir det flere og flere utlendinger og Marcus er en lokal Hamargutt. Det er viktig å ha lokale spillere.

Usikker

Selv er Pedersen usikker på hvor han spiller neste sesong, men sier at avgjørelsen er rett rundt hjørnet om det blir HamKam eller Strømsgodset.

— Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre, det er ikke lett å dra fra Hamar. Avgjørelsen på hva jeg gjør tar jeg etter all sannsynlighet i løpet av neste uke, påpeker Pedersen.

I kveldens kamp viste spissen at det bor mye i han og var nære på ved flere anledninger, men fikk ikke den scoringen som ville gitt tre etterlengtede poeng for HamKam.

- I dag ville ballen bare ikke inn og det er kjedelig. Jeg burde satt inn noen av mulighetene mine, sukket spissen etter kampslutt.

Erlandsen vil beholde juvelen

HamKamtrener Arne Erlandsen er også klar på at grønnbuksene bør forsøke å beholde Pedersen.

— Marcus er en spiller vi vil ha med videre og da er det naturlig at vi gjør det vi kan for å beholde ham, påpeker Erlandsen.

Erlandsen mener det er flere ting som bør gjøre at Pedersen bør bli på Hamar, men først og fremst er argumentet om HamKams formasjon et viktig poeng.

— Strømsgodset spiller 4-3-3, mens vi spiller med 4-4-2. Marcus passer best i vår måte å spille på og det bør tas med i betraktningen.

Det argumentet mener imidlertid Pedersen at ikke har altfor mye å si.

- Som spiss skal du score mål, formasjon har ikke så stor betydning på det. På landslaget har jeg vært vant med 4-3-3 så det er ikke totalt ukjent for meg, avslutter Pedersen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk