Fotball

TIL syr spesialopplegg til Rushfeldt

<p><strong>TROMSØ:</strong> Steinar Nilsen skreddersyr et treningsopplegg som skal få Sigurd Rushfeldt (34) til å ta minst ett år til på fotballbanen.</p>

Fotball TippeligaenStart - Tromsø 1 - 1Kristiansand stadion03.07.06Foto: Tomas Rolland, Digitalsport Fv. Sigurd Rushfeldt og Ole Martin Årst - Tromsø -
  • Øyvind Sivertsen
    iTromsø

Treneren bruker seg selv som eksempel når han skal sette opp treningsprogram og utelukker totalt "gamping" og lange løpeøkter på forsesongen,

– Jeg tror ikke det er med på å bygge ham (Sigurd Rushfeldt) opp, for å si det slik. Jeg tror ikke jeg hadde fått et klapp på skuldra for et jævlig godt treningsprogram hvis jeg hadde sagt at "annenhver dag skal du springe på ei tredemølle, for det kommer til å gjøre deg godt".

– Da tror jeg heller det klappet på skulderen heller hadde blitt en knyttneve midt mellom tennene! sier Nilsen og ler.

Spør seg selv

TIL-treneren har selv en lang spillerkarriere bak seg i Milan, Napoli og TIL.

– Jeg liker å tenke slik at hadde jeg selv vært fotballspiller nå: "ville jeg ha likt dette treningsprogrammet?". Og jeg var en sær fotballspiller når det gjaldt treningsprogram. Hvis jeg som regel kan svare "ja" på spørsmålet, så vet jeg at det er et bra opplegg for spillerne, sier Nilsen.

To viktige moment er viktig i Nilsens opplegg for Rushfeldt:

** Terpe på avslutninger

** Skadeforebyggende tiltak

– Det som er viktig når det er begynt å bli 34-35 år gammel er at du må ha et treningsprogram som må bygge på de ferdighetene man har, og få lov til å terpe på de kvalitetene man er dyktig på. Samtidig skal man være en del av fellesskapet. Det skulle bare mangle, sier Steinar Nilsen.

Skader

Han liker ikke at Rushfeldt har slitt litt med skader i høst.

– Vi skal holde ham så skadefri som mulig, og der har vi dessverre hatt litt for mange smeller på ham på høsten, med blant annet på leggene. Vi må se på et program som også inkluderer dette. Sigurd må være oppmerksom på den problematikken han har hatt rundt leggene sine, sier Nilsen.

Dette i sum skal føre til at Sigurd skal fortsette også i 2008-sesongen.

Selv tar ikke Rushfeldt avgjørelsen før i desember. Men han liker Nilsens tanker om trening.

– Dette er nok viktig ikke bare for meg, men for alle egentlig. Vi er kommet i forskjellige faser i karrieren der forskjellige ting må vektlegges. Og jeg må bli kvitt skader, som jeg ikke har fått før. Vi må finne fornuftige måter å unngå det på, sier Rushfeldt.

– Jeg har aldri vært noen stor fan av "vinterspillerne" og det å være i form i februar. Det er helt meningsløst. Man må trene fornuftig, legger han til.

– Hvor sikker er du på at Sigurd spiller også i 2008, Steinar Nilsen?

– Sigurd er en voksen mann som det ikke hjelper å gnåle på hver dag. Han er profesjonell og signerte en avtale med TIL på 2,5 år (ut 2008-sesongen) og jeg forventer at han fullfører. Og det på bakgrunn av at han alltid har vært profesjonell. Det tar jeg utgangspunkt i, svarer TIL-treneren.

Les også

  1. - Uaktuelt å forlenge

  2. Moldskred: &ndash; Sigurd er fantastisk

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien