Messi-magi og to røde kort da Barcelona tok et stort steg mot seriegull

Først skinte verdensstjernene — så kokte det over for Filipe Luis.

Her jubler Lionel Messi og Luis Suarez for spissens 2-1-scoring mot Atletico Madrid.

Mål av Lionel Messi og Luis Suárez gjør at Barcelona troner alene på toppen av den spanske toppserien, tre poeng foran Atlético Madrid, og er på stø kurs mot nok en serietittel — lagets andre strake under Luis Enrique. Katalanerne har også én kamp til gode.

— Vi visste det kom til å bli en tøff kamp, og vi er fornøyd med tre poeng mot en motstander som Atlético, sier Barcelona-keeper Claudio Bravo ifølge NTB.

— Vi var ikke like gode som i noen andre kamper, men det viktige er at vi vant, sier Bravo.

— Barcelona er sterke. De har spillere som kan avgjøre kamper, og nå leder de serien med tre poeng og har én kamp mindre spilt enn oss. Det er mange kamper igjen, men det er ikke ofte de snubler, sier Atlético-trener Diego Simeone ifølge NTB.

Les også

Guardiola: - Jeg trenger nye rivaler for å bli bedre

Grisetaklet Messi og så rødt

Men det så tidlig lovende ut for gjestene fra Madrid. Ni minutter var spilt da ballen datt ned i føttene til midtbanegeneral Koke. Han gjorde ingen feil, og sendte ballen i nettet bak Claudio Bravo.

Les også

Avslører: - Messi var «en centimeter» fra å signere for rivalen

Under argentinske Simeone har Atlético vært et av Europas gjerrigste lag. På Camp Nou viste de lenge hvorfor. Barcelona slet med å spille seg til de helt store sjansene de første 30 minuttene, men så våknet superstjernene til live.

30 minutter var spilt da Neymar fant Jordi Alba på venstresiden. Han plukket ut Lionel Messi i midten, som avsluttet kontant i det nærmeste hjørnet.

Les også

Tjærnås' dom: Slik har Ødegaards første Real Madrid-år vært

Luis Suárez har hatt en eventyrlig sesong så langt. Etter 38 minutter sendte han Barcelona i ledelsen da han satte inn sitt 19. seriemål — mest i La Liga. Spissen ble spilt fri av Dani Alves, fosset inn i Atléticos 16-meter og banket ballen mellom benene til Jan Oblak i Atlético-buret.

Minuttet før hvilen ble vondt til verre for gjestene fra Madrid, da venstreback Filipe Luis ble sendt i dusjen med et direkte rødt kort etter en grisetakling på Messi.

Sendte Suárez på luftetur

Men Atlético Madrid var ikke ferdig av den grunn. Ti minutter ut i den andre omgangen var de bare en praktredning fra Claudio Bravo fra å utligne da Antoine Griezmann fikk avslutte fra kloss hold.

Gjestene ble redusert til ti mann rett før pause. Etter 65 minutter var det midtstopper Diego Godín sin tur til å bli vist av banen da han sendte landsmann Luis Suárez på en voldsom luftetur. Dermed måtte Atlético fullføre storkampen med to mann mindre.

Oppgjøret forholdt seg lenge jevnspilt selv om de besøkende fra hovedstanden var redusert til ni spillere, men et kvarter før full tid ble de nesten straffet av en gammel kjent. Arda Turan mottok ballen innenfor 16-meteren, ladet skudd og fyrte av, men avslutningen snek seg like utenfor den venstre stolpen.

Barcelona hadde mye ball i avslutningsminuttene, men spilte seg ikke til de helt store mulighetene. Dani Alves og Luis Suárez prøvde seg begge fra distanse, uten å true Jan Oblak.

Atlético kastet alle mann i angrep, selv keeper, men klarte ikke presse inn utligningen.

Dermed endte det med en ekstremt viktig hjemmeseier, og et Barcelona som ser ut til å være ustoppelige på vei mot serietittelen.

— Jeg bebreider ikke spillerne mine. Dommeren tolket taklingene på en bestemt måte, sier Diego Simeone.

— Jeg er stolt av laget mitt. Noen ganger taper du, andre ganger vinner du. Hvis vi først skal tape så foretrekker jeg at vi gjør det på denne måten, fortsetter argentineren.

Hør Aftenpodden Sport: - Det er nær døden-opplevelse hver gang håndballgutta spiller: