Fotball

- Jeg sier ikke jeg garanterer opprykk, men det er fullt mulig

KJEMPER: Fredrik Ulvestad og Burnley kom til kort mot Arsenal i FA-cupen i januar. Nå tror han på opprykk til Premier League.

Fredrik Ulvestad har rukket å teste seg mot spillere av høyeste kaliber siden overgangen til Burnley i fjor. 23-åringen ser det som realistisk å spille i Premier League neste sesong.

— Klubben satser på direkte opprykk, ingen tvil om det. Og jeg mener det er veldig realistisk, sier Ulvestad til NTB.

Burnley er på tredjeplass i mesterskapsserien etter 30 serierunder. Laget er kun to poeng bak serieleder Middlesbrough.

— Jeg sier ikke at jeg garanterer det (opprykk), men det er fullt mulig. Laget er inne i en skikkelig god stim, sier Ålesund-gutten.

Les også

  1. Sørloth scoret igjen - før han måtte ut med skade

  2. «Jeg hadde aldri forlatt Aalesund for å bli en del av U21-laget til Brighton»

— Gode tilbakemeldinger

Ulvestad ble klar for «The Clarets» i mars 2015. Han rakk å spille to kamper i Premier League før klubben rykket ned forrige sesong, men tok ikke nedrykket tungt. Han så fram til sesongstarten på nest øverste nivå i England.

— Men jeg var uheldig i siste treningskamp før sesongstart. Jeg fikk en rift i et leddbånd og var ute i to-tre måneder. Det gikk en del tid til opptrening, sier Ulvestad.

Siden årsskiftet har 23-åringen startet to kamper i FA-cupen (mot Middlesbrough og Arsenal), og han har i tillegg fått to innhopp i serien. I de to siste seriekampene har midtbanespilleren vært ubenyttet reserve.

— Etter skadeoppholdet har det gått veldig bra. Manager Sean Dyche gir meg gode tilbakemeldinger. Han sier at det ikke er mye som skiller meg og dem som spiller fast, men laget gjør det bra for tiden. Da er det tøffere å ta noen ut, poengterer Ulvestad.

- Hva tenker du om fotballframtiden hvis spilletiden uteblir?

— Jeg tenker ikke på det, jeg vil bare bli best mulig. Og jeg skal ta sjansen når den kommer. Det er jo det fotball handler om.

Høydepunkt

Et av karrierens foreløpige høydepunkter kom i FA-cupens 4. runde. Ulvestad spilte 90 minutter borte mot Arsenal. Arsène Wengers mannskap vant 2-1. — Det er slike kamper du drømmer om. Vi kunne faktisk ha vunnet, så det var litt synd at vi ikke klarte å få et resultat. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å få flere slike opplevelser, sier Ulvestad bestemt.

- Stjerner som Alexis Sánchez og Olivier Giroud spilte kampen. Hvordan vil du beskrive nivået?

— Det var et høyt nivå, men jeg følte likevel at jeg klarte meg bra. Det var en god kamp. En veldig artig opplevelse, svarer 23-åringen.

Utvikling

Ulvestad er klar på at han har tatt store steg siden han forlot Aalesund FK etter 2014-sesongen.

— Jeg har blitt bedre på alt, spesielt på den fysiske biten. Det var en nødvendighet. I England går alt raskere. Kvaliteten er høy på trening og i kamp. Man blir bedre av å spille med og mot gode fotballspillere, sier Ulvestad.

- Hvordan tror du gamleklubben Aalesund hadde gjort det i mesterskapsserien?

— Det tror jeg ikke at jeg skal si så mye om, svarer han.

— Det blir vanskelig å sammenligne, tilføyer 23-åringen.

Støttespiller

Ulvestad er eneste skandinav i Burnley, og han har bare sporadisk kontakt med lagkameratene på fritiden.

— Jeg trives veldig godt i klubben, men kulturen i England er annerledes enn i Norge. Også i garderoben. Det er høyere konkurranse. Litt mer som står på spill, sier 23-åringen.

Mesteparten av fritiden tilbringer han med kjæresten Sara. Sammen bor de i Wilmslow sør for Manchester.

— Hun er en veldig viktig støttespiller for meg. Det hadde vært kjedelig å bo her alene, sier Ulvestad, som gleder seg til fortsettelsen i England.

- Hva sier magefølelsen - får vi se deg fra start for Burnley i Premier League neste sesong?

— Ja. Jeg satser alt på det, sier han muntert.

Lørdag gjester Ulvestad og co. Reading i serien.

(©NTB)

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Burnley FC