Fotball

Svensk midtbanestjerne spiller ikke mot Norge

Emil Forsberg er ute av det svenske laget til nabooppgjøret.

KAN VÆRE UTE: Svenske aviser hevder at Emil Forsberg ikke skal spille mot Norge tirsdag.
 • NTB

Sverige må klare seg uten midtbanespiller Emil Forsberg i tirsdagens kamp mot Norge. Det bekrefter det svenske fotballforbundet.

27-åringen spiller til daglig for tyske Leipzig og er blant landslagets aller største stjerner. Forfallet er et hardt slag for et allerede redusert Sverige. Laget er fra før uten blant andre Manchester United-forsvarer Victor Lindelöf og midtbanemann Albin Ekdal.

Også høyreback Mikael Lustig er usikker etter å ha tuslet av Friends Arena i Stockholm med en skade i førsteomgangen mot Romania lørdag.

 • LES OGSÅ: King-scoring tente håpet, men norsk kjempetabbe ga spansk seier

Både Aftonbladet og Expressen skrev sent lørdag at Sverige må klare seg uten 27-åringen etter at han forlot troppen. Aftonbladet skriver at det er på grunn av misnøye med å ha blitt byttet ut i lørdagens 2-1-seier over Romania. Expressen derimot skriver at en skade er årsaken.

BYTTE: Landslagstrener Janne Andersson blir trolig nødt til å klare seg uten sin stjerne Emil Forsberg. Her blir Forsberg byttet ut mot Romania lørdag. Andersson til høyre.

Det svenske fotballforbundet bekrefter søndag at Forsberg forlater troppen. De skriver at en «kjenning med en gammel skade» er årsaken.

– Det er selvsagt veldig kjedelig at Emil må dra. Men dessverre er det ikke helt uventet med tanke på at han nettopp er tilbake fra en langtidsskade. Emil og jeg er helt enige om at dette er den klokeste avgjørelsen, sier landslagstrener Janne Andersson på fotballforbundets hjemmesider.

Norge og Sverige møtes på Ullevaal tirsdag kveld. Det blir en nøkkelkamp for Norge som åpnet med et surt 1-2-tap for Spania i Valencia lørdag.

(©NTB)

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Jakten på ungdomskilden

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5