Fotball

Kveldens landskamp blir unik: Lærer og skoleelev spiller sammen for Norge

Oppgjøret mot Sverige blir spesielt for Solveig Gulbrandsen.

Til daglig er Solveig Gulbrandsen læreren til Synne Sofie Kinde Jensen (t.v) Foto: NTB scanpix / Digitalsport

  • Mette Bugge
    Mette Bugge
    Journalist

Solveig Gulbrandsen (34) er fotballspilleren som har gjort comeback og satser mot VM i Canada til sommeren. Eleven Synne Sofie Kinde Jensen (18) følger henne.

Veteranen Gulbrandsen, som har scoret 50 mål på 172 landskamper, er nemlig lærer på Wang Toppidrett i Oslo. Der går 18-åringen tredje året.

Når Norge møter Sverige på La Manga i kveld, er begge i troppen. Oppholdet på La Manga blir en fin test for landslagstrener Even Pellerud, som vet hva som bor i veteranen Gulbrandsen, men som ønsker å finne ut mer av de yngre på laget.

Spissen Kinde Jensen har mange kvaliteter, og Kolbotn jaktet lenge på henne før klubben fikk underskriften av jenta fra Gjelleråsen i år 2013. Hun fikk sine første to landskamper på New Zealand før jul, som spiss.

— Hun har veldig gode tekniske ferdigheter og er svært offensiv. Vi har jo akkurat begynt å spille sammen, så det er foreløpig ikke blitt så mange økter totalt, men nå er vi jo lagvenninner, sier lærer og ungjentas trener på Wang Toppidrett, Solveig Gulbrandsen.

Les også

Pellerud håper på Canada

Gulbrandsen valgte å gå tilbake til moderklubben Kolbotn etter å ha hjulpet gamle lagvenninner i Stabæk. Hun hadde egentlig lag opp, men så ble fristelsen for stor. Veteranen kan bli en viktig brikke i sommerens VM i Canada, der Kinde Jensen også er en av dem som kjemper om en plass på laget.

Kinde Jensen har vært en måltyv på aldersbestemte lag, men har fortsatt mer å gå på:

— På WANG jobber vi med forskjellige ting som planlegging og avslutning, men i landslaget er det Even Pellerud som har ansvaret, sier Gulbrandsen.

Kan bli et spennende år

— Hun er en fantastisk elev, som har vært et stort talent lenge, sier Anders Blegeberg på Wang Toppidrett. Han forteller om tredjeklassingen, som Solveig Gulbrandsen er trener for.

Gulbrandsen har vært hos oss i to år. Jeg tror neppe det har skjedd i et A-landslag før at en lærer og elev er på samme lag, legger han til.

Les også

Gulbrandsen håper på landslagscomeback

— Hun går mot en spennende sesong der hun skal avslutte videregående og kanskje spille seg inn på laget til sommerens VM i Canada, sier Blegeberg.

Han var med på skolens leir i Marbella i desember 2013. — Da snakket alle fotballtrenerne om denne spissjuvelen.

Solveig Gulbrandsen er hovedansvarlig fotball for jentegruppa.

Landskamp Norge-Sverige, La Manga kl. 19.00. Neste kamp under oppholdet i Spania går mot Irland førstkommende torsdag.

Les også

  1. Alvorlig kneskade for Isaksen

Les mer om