Fotball

Aalesund videre etter skrekkstart

Fjørtoft: – Jeg synes vi var gode etter sidebytte

  • Svein Halvor Moe

Strindheim — Aalesund 2-5:

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet ovenfor

AaFK kunne juble over videre cupavansement da flere eliteserieklubber måtte si takk for seg. Tangotrøyene kjørte over et innsatsfylt hjemmelag etter pause.

– Jeg synes vi var gode etter sidebytte. Det var stor bevegelighet og bra samhandling den siste halvtimen. Vi hadde bra kontroll etter at vi satte inn vår tredje scoring, sa assistenttrener Karl Oskar Fjørtoft etter at AaFK hadde tatt seg greit videre til tredje runde.

FLOTT SCORING: Henrik Bjørdal har slitt innledningsvis denne sesongen, men det hjalp for selvtilliten å sette inn 2-1-scoringen. Han gjorde ingen feil aleine mot keeper.

Det til tross for at klubben valgte å «spare» flere av sine faste i førsteelleveren. Det var faktisk bare fire av dem som var i aksjon mot Vålerenga som starta gårsdagens kamp. Vertskapet profitterte på at de kjente underlaget.

Ikke divisjonsforskjell.

Det var på ingen måte divisjonsforskjell på lagene de første 45 minuttene. Den tidligere eliteserieklubben, som i fjor høst rykket opp i 2. divisjon, skapte like mye som Oddbjørn Lie og lagkameratene.

De blå og gulkledde klamret seg til håpet om at AaFK-erne gikk i den klassiske fella og undervurderte hjemmelaget som frister tilværelsen to hakk lenger ned i divisjonssystemet. Det kunne se slik ut da laget etter 12 minutters spill tok ledelsen. På det tidspunktet hadde de allerede vært på et par farlige visitter. Både Edvard Skagestad og Jo Nymo Matland slet med å forflytte beina like fort som kvikke Strindheim-angripere.

Full kontroll etter pause.

SCORET DET SISTE: Jo Nymo Matland skrudde ballen rundt keeper og i mål til 5–1 halvveis ut i andre omgang.

Strindheim hadde også en brukbar mulighet rett etter scoringen. Men Calle Bjørk sørget for balanse i regnskapet da han fikk servert ballen på sølvfat av Leke James. Han gjorde forarbeidet da Bjørk kunne plassere ballen i nærmest tomt mål. Henrik Bjørdal satte på elegant vis inn 2–1 rett før pause.Mye av lufta gikk ut av Strindheim-ballongen etter at de fikk scoring nummer tre og fire i fleisen. Det ble etter hvert spill mot et mål. Tre seire på like mange kamper har det blitt på Trond Fredriksen og Karl Oskar Fjørtoft etter at de tok over hovedansvaret.

– Hva tenker du om å fortsette som trener, Fjørtoft?

– Fokuset vårt er å gjøre det vi i utgangspunktet kan få gjort noe med. Nemlig å gjøre en best mulig jobb på treningsfeltet og i forbindelse med kampene. Men det er ingen tvil om at det er kjekt å være AaFK-trener om dagen, sa Fjørtoft.

Les også

  1. Aalesund-treneren: - Han har en helt annen selvtillit

  2. Fredriksen og Fjørtoft kan bli permanent trenerløsning

  3. Slik tok Aalesund sin andre strake seier

  4. Ny opptur for Aalesund

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Strindheim IL
  3. Aalesunds FK