Fotball

Sevilla tør ikke spare stjernene mot Molde

Treneren stiller med toppet lag tross 3-0-ledelse etter første kamp.

Blåser i drittværet: Med denne fløyta skal trener Unai Emery (t.v.) lede Sevilla fram til finalen i Europa League. Her er han sammen med tolk Jaime Galdames på pressekonferansen før onsdagskveldens trening på en kald og våt Aker stadion.
  • Erik Hattrem

MOLDE: De to siste årene har Sevilla vunnet Europa League. Det skal de etter sin egen plan også i år. Sevilla-sjef Unai Emery føler seg passe komfortabel med tremålsledelse fra kampen i Spania, men det er noen fakta han har samlet om Molde som gjør at han frykter torsdagens kamp.

— Europa League er viktig for oss, vi jobber faktisk knallhardt for å vinne denne cupen, også i år. Molde har spilt seg hit fra en gruppe med Ajax og Fenerbahce. Nå spiller de hjemmekamp og de kommer til å gi oss motstand. Vi skal konsentrere oss, for vi skal gå videre, sa Emery på onsdagens pressekonferanse på Aker Stadion.

Les også

  1. Molde-spillerne vil vinne for kapteinen

  2. Framtidas Molde-helter får sjansen mot Sevilla

Stiller toppet lag

Forventningene fra fotballgale hjemmesupportere og spansk sportspresse er store. Grundige analyser av Molde bidrar også til at Emery stiller med toppet lag.

— Vi skal starte med det beste laget. Hvem det er, skal jeg finne ut på treninga i kveld. Den som er i best form skal spille. Denne cuprunden er ennå ikke over, og med respekt for Molde skal vi stille lag deretter, sa Emery onsdag. Han la til at spillerstallen får vite hvem som starter først på formiddagen kampdag.

Må ha mottrekk klart

Sevilla viste i hjemmekampen at de tok Molde på største alvor. Bak spilleplanen som ble fulgt på hjemmebane, ligger god overvåking av Moldes kamper. Den siste uka har ytterligere videoer av tidligere Molde-kamper og Sevillas 3-0-seier sist torsdag blitt analysert.

— Molde har vært veldig bra i Europa League, laget er veldig bra på kontringer, noe vi har veldig respekt for. Jeg har sett Moldes hjemmekamper, de har et defensivt spill som er svært bra, flere spillere kan være veldig samspilte. Det er noe jeg har lagt merke til og jeg må sørge for at vi har mottrekk klare, sier han.

Tillater ett Molde-mål

Sevilla-spilleren Daniel Carrico tror også at Molde vil fremstå annerledes og farligere på hjemmebane.

— Jeg tror Molde spiller mer offensivt hjemme og at de vil forsøke å score mot oss. Det skal de få lov til, sier han humoristisk, før han legger til: - Men de får kun lov å score ett.

Carrico føler at målforskjellen er god å ha med seg inn i nedtellingen til kampen. Men han har ingen planer om å undervurdere et lag som har kommet seg ut av gruppespillet og inn i utslagsrundene.

— Vi har de siste dagene konsentrert oss veldig hardt om akkurat denne kampen, derfor er vi også litt spente på hvordan det kommer til å gå. Vi skal spille på kunstgress, noe som er uvant. Men jeg tror det vil gå greit, sier han.

Les mer om

  1. Europa League
  2. Molde FK
  3. Sevilla FC