Tysk opprykk utløser Tromsø-million

Rykker Ruben Yttergård Jenssen (26) og Kaiserslautern opp, ruller det én million kroner inn på kontoen til Tromsø.

Ruben Yttergård Jenssen, i midten, og hans Kaiserslautern kjempe om opprykk til Bundesliga.

TROMSØ: For TIL vil det være særdeles spennende å følge Yttergård Jenssen og Kaiserslautern i andre halvdel av sesongen i 2. Bundesliga.

– I år er det siste året vi kan få utløst noe mer penger fra Kaiserslautern i forbindelse med overgangen. Greier de opprykket, vil vi få en bonusutbetaling og beløpet for antall kamper vil øke. Greier de ikke det, er det ikke noe mer å hente der, forklarer sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen.

– Ikke veldig mye

Ifølge Johansen er det ikke snakk om veldig store beløp, men han antyder at forskjellen på et opprykk eller ikke for «de røde djevlene» ligger i størrelsesorden på rundt en million kroner for «Gutan».

– Forskjellen på et opprykk eller ikke for vår del vil være pluss minus én million kroner, bekrefter Johansen.

To lag rykker direkte opp fra 2. Bundesliga og Ingolstadt har festet et godt grep om 1.-plassen med 40 poeng på sesongens 19 første kamper.

Bak følger Karlsruher (33 poeng), Darmstadt 98 (33 poeng), Eintracht Braunschweig (33 poeng), Kaiserslautern (32 poeng), Fortuna Düsseldorf (31 poeng), RB Leipzig (29 poeng) og Nürnberg (27 poeng).

Dermed er det et realt «rotterace» om 2.-plassen. 3.-plass vil gi kvalik, så alle muligheter er åpen for Yttergård Jenssen & co., med 15 kamper igjen å spille av årets serie.

Neste kamp for klubben er borte mot Eintracht Braunschweig, som ligger plassen foran på tabellen, 8. februar.

– Kjempefin bonus

Ruben Yttergård Jenssen jakter sin største opplevelse som fotballspiller.

Den tidligere TIL-spilleren mener Kaiserslautern har alle tiders mulighet til å greie opprykket i år.

– Vi har muligheten å komme på topp tre. Vi har ett godt lag og en bred tropp. Samtidig kjemper vi mot 6-7 andre lag om de tre plassene. Det kommer til å bli jevnt, men forhåpentlig klarer vi det, sier Yttergård Jenssen og utdyper.

– Det ville vært en kjempefin bonus om vi klarte opprykk og at det i tillegg kunne gitt TIL enda mer penger. Det hadde vært perfekt.

Vil tilbake

For 26-åringen er det mye som står på spill når serien begynner igjen førstkommende helg. Han drømmer om å komme tilbake på landslaget gjennom storspill for Kaiserslautern.

– Landslaget er en bonus og en arena jeg har lyst til å være med på. For at jeg skal komme tilbake dit så må jeg storspille for Kaiserslautern. Jeg kommer til å gi alt for at vi skal klare ett opprykk til 1. Bundesliga. Det hadde vært min største opplevelse som fotballspiller, sier Ruben Yttergård Jenssen.

Yttergård Jenssen har etter hvert spilt seg til fast plass for «de røde djevlene» og håper å være med å bidra like mye de siste 15 kampene.

– Jeg har vært stort sett fast i hele høst og håper å kunne være med å bidra minst like mye siste halvdel av sesongen, sier han.

Lillebror også god butikk

Også Ruben Yttergård Jenssens lillebror Ulrik Yttergård Jenssen kan utløse en del penger for TIL, om han får profesjonell kontrakt med franske Lyon.

– Vi har ingen videresalgsprosenter på Ulrik, men hvis han får profesjonell kontrakt og spiller kamper for A-laget så får vi inn gode penger, sier Johansen.