Fotball

Spillerne fnyser av Sveits-utspill

— Vi spiller ikke stygt, sier landslagsspillerne før oppgjøret tirsdag.

FOR SNILL: Tyskland-proffen Håvard Nordtveit sier at de norske landslagsspillerne egentlig er for snille, og skjønner lite av påstanden fra Ottmar Hitzfeld. Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

 • Stig Nilssen

OSLO (aftenbladet): På mandagens pressekonferanse i Oslo fortalte Sveits-trener Ottmar Hitzfeld at han ville be tirsdagens dommer, Howard Webb, følge ekstra nøye med når Norge hadde dødballer mot Sveits.

Den rutinerte landslagstreneren hevder Norge var ufine og fikk gjøre som de ville med keeper Diego Benaglio inne i 16-meteren i kampen som endte 1-1. — Det skjønner jeg ingenting av. Vi har i alle fall aldri trent på å tråkke motstanderne på tærne eller noe slikt, sier Drillo, og legger til at han ikke frykter Hitzfeld klarer å påvirke Webb i forkant av den viktige VM-kvalifiseringskampen.

— Jeg tror ikke dommere er så interesserte i å høre på råd fra trenere. Det har i alle fall aldri jeg opplevd, sier Drillo og smiler.

Hangeland scoret i Bern

Kaptein Brede Hangeland kommer ofte susende og er en konstant trussel på dødballer. Det var også han som scoret målet da Norge utliknet til 1-1 i Bern i oktober i fjor.

— Norge er ett av de mest fairspillende lagene i Europa. Det er hva jeg har opplevd i mine ti år i gamet. Og dersom Hitzfeld tror han kan påvirke Webb, én av verdens beste dommeren, tar han feil, understreker Hangeland overfor Aftenbladet.

Håvard Nordtveit trente for fullt både søndag og mandag. Han melder seg klar til tirsdagens oppgjør. Foreløpig har ikke Drillo bestemt seg for hvem han starter med på midtbanen.

-Vi er for snille

Nordtveit har en følelse av hva årsaken til Hitzfelds utspill er.

— I Bern i oktober i fjor satte vi opp noen små blokker på dødballer. Men at vi er ufine, den var ny. Vi er egentlig for snille, mener midtbanespilleren som vet hva han snakker om etter flere år i den tyske bundesligaen.

— Jeg tror mer det handler om at Sveits frykter oss på dødballer, legger Nordtveit til.

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Sveits-sjefen: - Norge nesten som Barcelona

 2. FOTBALL

  General Ottmar

 3. FOTBALL

  Drillo avbrøt TV2-intervju

 4. FOTBALL

  Drillo om Sveits-stjerner: - Humørspillere som svinger mye

 5. FOTBALL

  Forren: - Jeg passer godt mot Sveits

 6. MENINGER

  Forsøk på ærlighet