Fotball

Viaplay-trøbbel midt i gigantoppgjøret skapte irritasjon: – Veldig trist

Det ble målløst i Madrid-derbyet. Men mange lot seg irritere av at Viaplay slet med teknikken.

Cristiano Ronaldo og Juanfran under lørdagen kamp mellom Atlético og Real Madrid. Foto: Francisco Seco / TT / NTB Scanpix

  • Steffen Stenersen

El Derbi madrileño er en av de største kampene gjennom en fotballsesong, og oppgjøret mellom Real Madrid og Atlético samler fotballsupportere over hele verden.

Årets versjon ble av den noe mer tamme sorten. 0–0 endte det på Wanda Metropolitano, men store deler av den kampen var det mange Viaplay-kunder som gikk glipp av.

Viasat-kommentator Petter Veland og Viaplays kundeservice fikk kjørt seg med spørsmål rundt hvorfor sendingen fra kampen enten ikke gikk an å spille, eller frøs etter kort tid.

– Jaja, da blir det ingen El Derbi Madrileño på meg, fordi Viaplay er faktisk helt ubrukelig. Står bare å loader på Atleti-feeden. Alle andre funker fint, seff, skriver Atlético-supporter Ole Aasheim på Twitter, og får støtte fra mange flere.

På Viaplays Facebook-sider er det også flere som har sendt inn melding om at de møter en sending som ikke fungerer.

Les også

Fiasko for FFK - rykket ned til nivå tre: - De får som fortjent

Slik svarer Viaplay

Selv prøvde vi å se kampen gjennom strømmetjenesten, men fikk ikke sett annet enn de første 20 minuttene og det siste kvarteret.

Når vi tar kontakt med Viaplay får vi følgende svar:

– Vi har observert at noen kunder ikke får spilt av direktesendt innhold lørdag kveld, og jobber med å få løst situasjon, opplyser pressesjef i Viaplay Norge Fredrik Olimb i 22.30-tiden lørdag.

Petter Veland svarte følgende på Twitter:

– Det er veldig trist å høre, men jeg får ikke gjort noe med det, sa kommentatoren.

Les også

Rosenborgs stortalent kastet pokalen i søpla: - Jeg samler ikke på andreplasser

– Ingen av lagene fortjener tre poeng

Som mot slutten av kampen kunne fortelle det fotballinteresserte folk at de strengt talt ikke hadde gått glipp av en stor kamp:

– Jeg synes rett og slett ikke at noen av lagene fortjener tre poeng etter spill og kvalitet. Så får man bare konstatere at Barcelona ser ut til å ha et stort overtak i serien.

Atlético hadde de største sjansene, samtidig fikk Cristiano Ronaldo testet Jan Oblak ved et par anledninger. Men det ble ingen stor kamp mellom to lag som fryktet å tape.

Statistikktjenesten Opta kan fortelle at det er første gang Madrid-derbyet ender 0–0 i La Liga siden mai 2005.

Barcelona leder dermed med sju poeng ned til Valencia, og med de to Madrid-lagene tre poeng bak der igjen.

Les mer om

  1. Cristiano Ronaldo
  2. Viaplay
  3. Barcelona