Fotball

Ciljan endelig i sentrum

<p>— Per var super, sier Hamburgs storstjerne Rafael van der Vaart.</p>

Oppmerksomhet: Per Ciljan Skjelbred har stort sett fått gå i fred siden han kom til Hamburd. Men etter det siste innhoppet har han fått et hett navn. Nå forfølges han av media.
  • Roy Tommy Bråten
  • Ole Kristian Sagbakken

Hamburg – Schalke 3-1:

HAMBURG (Adresseavisen): 70 gode minutter på banen. 3-1-seier over topplaget Schalke 04. Dagen derpå var ingen i Hamburg hetere for journalistene enn 25-åringen fra Lade.

— Han var helt super. En av våre beste spillere, skryter Hamburgs superstjerne Rafael Van der Vaart til Adresseavisen.

- Per var god. Jeg er ikke veldig overrasket, fordi han har vært bra på trening. Men litt overrasket ble jeg nok likevel , medgir sportsdirektør Frank Arnesen.

— Vi visste at han var en ok spiller. Men vi visste ikke at han kunne levere så bra, sa flere journalister Adresseavisen snakket med i går.

(Artikkelen fortsetter)

Rafael van der Vaart skryter av Per Ciljan Skjelbred. (Foto: NTB Scanpix)

Gode børskarakterer

I seks år var Ciljan av Norges aller heteste fotballspillere. Men det var i eliteserien. Etter overgangen til Hamburg har han måttet tåle lange perioder på benken og tribunen, og dermed har 25-åringen fått gå i fred i den tyske storbyen.

Inntil tirsdag.

For første gang siden august fikk han sjansen fra start, i Bundesliga-kampen mot storlaget Schalke 04. Og responderte med å løpe så mye at han pådro seg krampe.

Etterpå ble han belønnet med stående applaus fra 50 000 elleville supporterne, og etter en lett løpeøkt i går var Ciljan den «alle» ville snakke med utenfor Imtech Arena.

Han ble belønnet med gode børspoeng både i Bild og i Hamburger Morgenpost, med karakteristikken: «Så har han kanskje likevel en framtid i HSV». Og på bra tysk tok midtbanespilleren seg god tid til de mange journalistene som var møtt fram. Etter 18 måneders motgang var han endelig tilbake i sentrum av begivenhetene.

– Den største enkeltopplevelsen

– Schalke-kampen er den største enkeltopplevelsen jeg har hatt som Hamburg-spiller. I Tyskland må man ta vare på hver sjanse man får, noe jeg føler at jeg klarte. Jeg fikk også en bekreftelse på at jeg er god nok på dette nivået; at jobben på treningsfeltet har betalt seg, sier han til Adresseavisen.

Sittende i klubbkafeen må Ciljan ofte ta små pauser fra intervjuet for å ta imot gratulasjoner fra både ansatte og lunsjgjester. Og autografjegerne fikk sitt, de også.

– Jeg tror ikke folk hjemme helt forstår hvor stor Bundesliga er. Vi har over 50 000 på kampene, og det er veldig gode spillere på alle lagene.

– Det har gått litt opp og ned, og enkelte dager har vært tøffere enn andre. Men jeg har aldri gitt opp, og tenkt at jeg skal få det til, innrømmer han.

– Må spille fotball

Samtidig er framtida til Ciljan usikker. Tidligere denne måneden skrev tyske Bild at Hamburg var villig til å selge 25-åringen, på grunn av manglende tillit under trener Thorsten Fink. Nå gjenstår tre kamper før vinterpausen. Det er tre kamper som kan bli avgjørende for Ciljans framtid i Hamburg.

– Vi skal ta oss en ny prat i desember, så får vi se hva som skjer, sier sportsdirektør Arnesen.

– Det er viktig for han å få spille, noe Per også har signalisert selv. Nå blir det spennende å se om han spiller de tre neste kampene. Han la inn en sterk søknad mot Schalke.

Ciljan selv sier at han og familien trives veldig godt i Hamburg. Men ser han at kan forsvinne i januar – enten på et utlån eller ved å bli solgt.

– Jeg har tre år igjen av kontrakten. Får jeg muligheten til å spille i tiden som kommer, blir jeg her. Samtidig må jeg spille fotball, ellers fungerer ikke livet mitt. Nå konsentrerer jeg meg om de tre neste kampene, så får vi se hvilke signaler jeg får , sier han.

I går tenkte han imidlertid ikke så veldig mye på akkurat det. For det er lenge siden Per Ciljan Skjelbred har nytt livet som fotballspiller mer enn akkurat denne uka.

Video: Intervju med Hamburg-trener Thorsten Fink

addCustomPlayer('ra75oddd0lqn1en46sjw0m71g', '43A34E32329F4A4A99E300E727796C44', '9wor121zm0go1hc03k7bg8jfb', 466, 463, 'perfra75oddd0lqn1en46sjw0m71g-9wor121zm0go1hc03k7bg8jfb', 'eplayer14');

Les også

  1. Ciljan: - Dette var veldig godt!

Les mer om

  1. Tysk fotball