Fotball

Dette skal være en vekker

<p>Skogheim har sett dårlige tendenser i det siste</p>

Sundet-HamKamJonathan Borrajo, Edmir Asani, Håkon Aalmen Original bildetekst:
  • Arve H. Blystad

Vegard Skogheim sier at han har mast på spillerne i forhold til blant annet ydmykhet og holdninger de siste 14 dagene. I går kom nedturen etter ni kamper uten tap.

– Jeg er nesten glad vi tapte 4–0 i stedet for 1-0, slik at de skjønner det , sier Skogheim.

Skogheim utdyper:

— Jeg har sett tegn, og det går blant annet på ydmykhet og holdninger. Jeg har vært på dem. Vi blir ikke bedre enn den innsatsen vi legger ned. Det holder ikke med 95 prosent. Det blir for dumt. Arbeidsinnsatsen i bånn har falt, og den må på plass igjen. Jeg skal fortsette å mase, sier Vegard Skogheim.

Rise er enig

Kaptein John Anders Rise kjen- ner seg igjen i det Skogheim forteller.

– Jeg er ikke uenig i det Vegard sier. Det handler om å omstille seg når ting går bra over lang tid, og det blir vanskeligere og vanskeligere. I dag var vi også fryktelig naive i forsvarsspillet over hele banen. Der har vi vært bunnsolide, men nå har vi ni baklengs på tre kamper, sier Rise.

– Går ikke av seg sjøl

Oddbjørn Lie supplerer:

– Vi tror kanskje vi er litt bedre enn vi er. Ting går ikke av seg sjøl. I dag var vi slø­ve i begge boksene. I Adeccoligaen må man ofre noe for å score eller avverge mål. Jeg innrømmer at dette går på æren løs. Vi må være ydmyke og lære av det. Jeg hå­per dette kan være en vekker, slik at det kan brukes til noe positivt, sjøl om det er utrolig tungt akkurat nå, sa Lie, som var en av de siste ut av garderoben.

Effektive Sundet

Sundet scoret fire mål på sine seks målsjanser, og Remond Mendy (se egen sak) ble den store helten i sin avskjedskamp, med tre mål.

– Sundet spilte smart. De kom i 100 da de brøt. Vi kom aldri. Vi var ikke kloke offensivt, og det var ineffektivt. I tillegg hadde vi grove posisjonsfeil i forsvaret. Og så handler det om at det ikke bare må spilles fotball, det må jobbes fotball også , sier Skogheim.

Selv om HamKam slet med posisjonering, rytme og tempo, produserte de nok sjanser til å henge med en stund i denne kampen. I 1. omgang hadde Tore Andreas Gundersen muligheter og Pål Kirkevold skjøt i krysset og ut.

Men før det stjal Mendy 1-0-må­let midt inne i et passivt HamKam-forsvar. 2–0 kom på et herlig gjennomspill fra Damien Williams. Mendy parkerte Edmir Asani & co.

I 2. omgang kontret Sundet inn 3–0 ved Mirza Durakovic, før Mendy igjen fikk for god plass: 4–0. ## Veldig tamt

Det meste var tamt for bortelaget. Det gnistret aldri, og det virket som om gassen hadde hengt seg opp på midten. Det ble små­pent, men aldri i nærheten av rått, verken når det gjaldt tempo, framdrift eller kraft.

Og fire baklengs gjorde hele seansen småtragisk for Kamma..

– Det må takles, jobbes og prates. Det manglet mye. Vi hadde mye av spillet, men vi må inn i 16-meteren. Det må skje noe , sa en skuffet Vegard Skogheim, som la til:

– Vi skal reise oss, og det er ikke farlig å tape en fotballkamp. Men alle må stille seg spørsmålet: Hvorfor var vi gode før denne kampen?

PS! HamKam møter Bodø/Glimt hjemme onsdag.

Les mer om

  1. Fotball 1. div