Fotball

Rekdal oppgitt over Deilas utspill: - Det er å fordreie sannheten kraftig

Vålerenga-trener Ronny Deila sa han har tatt over en "bånnklubb" etter 0-4-tapet for Molde. Uttalelsen får forgjenger Kjetil Rekdal til å reagere.

Tidligere Vålerenga-trener Kjetil Rekdal misliker sin etterfølger Ronny Deilas uttalelser om at han tok over en "bånnklubb".
  • Sjur Magnus Bergstrøm

Deila erstattet Rekdal som hovedtrener mot slutten av forrige sesong. Planen var at Rekdal skulle fortsette i en rolle som sportssjef, men i februar forlot han Oslo-klubben.

VIF har hatt en tøff start på sesongen, og etter stortapet mot Molde andre påskedag, uttalte Deila følgende til Aftenposten:

– Jeg er kommet til en bunnklubb og jeg skal bygge den opp til å bli en toppklubb i Norge. Det skal jeg klare. Dette er ikke noe nytt for meg, sa Deila.

Les også

Deila etter braktapet i Molde: - Jeg kom til en bunnklubb og skal bygge den opp til en toppklubb

Mener det er respektløst

Deilas utspill går ikke upåaktet hen hos Rekdal.

– Jeg synes det er å fordreie sannheten ganske kraftig. Snittet på tabellen har stort sett vært midt på de siste årene, i en klubb med store økonomiske vanskeligheter som har skåret kostnader og prøvd å overleve. Å si at han overtok en bånnklubb, er å dra det fryktelig langt, sier Rekdal til VG.

Eurosport-eksperten mener det er en respektløst klistrelapp å sette på Vålerenga.

– Man må være klar over at mange har jobbet hardt i en tung tid for klubben, der vi har måttet velge bort ting, tatt lønnskutt og hatt et råkjør for å kutte kostnader i flere år.

Deilas utspill kan minne litt om det Rekdal selv kom med da han tok over etter Martin Andresen før 2013-sesongen. Dette sa Rekdal den gangen:

– Jeg husker hva jeg tenkte etter den første treningsuken i vinter. Da tenkte jeg at dette laget kan søren meg rykke rett ned. Da ble jeg skremt, altså. Det var et labert nivå. Det var dødt, ikke noe engasjement, alle hang med hodet, det var elendig nivå på trening, folk var i råtten fysisk forfatning. Det var helt vilt, sa Rekdal til Aftenposten den gangen.

Les også

22-åring dyttet i døden under fotballkamp i Argentina

Deila modererer seg

Deila gikk offensivt ut før seriestart. Da manet han Fotball-Norge om å vise ambisjoner og ikke la Rosenborg få dominere Eliteserien fullstendig. Han lovet at VIF skal være en klubb som tar opp kampen med de beste.

– Det har gått raskt fra de uttalelsene til å si at VIF er en bånnklubb. Det er de ikke. Med de ressursene de har, så mener jeg det er ganske flatterende for Deila å si at VIF er en bånnklubb, mener Rekdal.

Deila modererte sin egen uttalelse dagen derpå, men står fast ved at han tok over et lag i trøbbel.

- Det var kanskje slurvete av meg. Jeg vet ikke om jeg sa bunnklubb eller bunnlag, men jeg mente i hvert fall det siste. Vålerenga er en toppklubb i mine øyne og hvis jeg har fornærmet noen, ber jeg virkelig om unnskyldning. Det jeg mente er at vi har slitt de siste årene og at i fjor kjempet vi knallhardt for å holde oss, sier Deila til Vålerengas egen hjemmeside.

Etter at fire runder er unnagjort i årets sesong ligger Vålerenga nest sist med 3 poeng.

(Aftenposten/NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22145346202647
2Molde22135454262844
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg22115645291638
5Viking2211564240238
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Vålerenga Fotball