Fotball

Haugesund på medaljejakt etter seier mot Tromsø

Haugesund slo Tromsø for første gang i historien.

Haugesunds Dusan Cvetinovic (t.v.) scoret kampens eneste mål. Her er han i duell med Tromsøs Josh Pritchard. Foto: Scanpix

 • Lasse Fredheim

HAUGESUND STADION: Med tre seire på rad, var det et formsterkt hjemmelag som tok i mot gutta fra nord på Haugesund Stadion.

Hjemmelaget viste derimot ikke medaljeform de første minuttene. Presisjonen satt ikke, og laget fra sildabyen kom ikke til noen store sjanser den første halvtimen.

— Vi leverer ingen godkjent kamp i kveld. Vi er gode defensivt, men får knapt en sjanse. Da er det selvfølgelig godt med tre poeng, sa Haugesund-treneren etter kampslutt.

Første sjanse – første mål

En skikkelig tam førsteomgang tok seg litt opp da dommeren ga frispark til Haugesund. Daniel Bamberg, med sin kjente høyrefot, slo et perfekt frispark som traff pannebrasken til Haugesunds nysignering, Dusan Cvetinovic. Dermed stod nysigneringen for det eneste underholdende på Haugesund stadion før lagene gikk i garderoben.

— Dusan scorer igjen. Vi visste han var god på hodet før vi hentet han, så da er det jo selvfølgelig deilig når han innfrir på denne måten, sa Grindhaug i pressesonen.

Andreomgangen fortsatte i samme spor som førsteomgangen, med mange feilpasninger. Geir Ludvig Fevang produserte den første sjansen for Haugesund, da han smalt til fra 25 meter. Skuddet gikk rett utenfor, men Tromsø hang ikke med på notene i det angrepet.

Skjerve reddet på strek

Haugesund skapte litt sjanser i andreomgang, og Gytkjær var nestemann til å avslutte. Bamberg slo corner, og fant Gytkjær rett foran mål. Dansken var ikke presis nok, og headingen gikk utenfor, til stor skuffelse fra dansken selv, og Maakeberget bak mål. Tromsø satt opp tempoet i sluttminuttene, og fikk en corner drøye ti minutter før ordinær tid. Corneren ble slått mot Koppinen, men Vegard Skjerve reddet fabelaktig på strek.

Et par minutter senere var Skjerve lysten på å vise seg frem i andre enden av banen. Fra tretti meters hold skjøt høyrebacken, og Sahlmann viste hva han var god for da han slo ballen ut til corner.

Sto i mot presset

Sluttminuttene ble spennende da nordlendingene presset på, men det ble ikke flere mål i Haugesund denne kvelden. Dermed var den fjerde trepoengeren på rad i boks for Haugesund, mens Tromsø måtte reise hjem med null poeng i kofferten.

Mens Haugesund lukter på medalje i år, er det en helt annen hverdag for nordlendingene. Tromsø ligger nå kun to poeng fra nedrykk, samtidig som de nettopp slo Besiktas i Europaligaen.

— Det ser bra ut på tabellen, for all del, men prestasjonene våre er så som så. Det er ni kamper igjen, og hvis vi vil ha en medalje så bør vi prestere mye bedre enn dette. Tromsø bar preg av et tett kampprogram, så vi er heldige så møter de i denne delen av sesongen. Samtidig så tror jeg at vi er kapable til å heve oss frem mot sesongavslutningen, så får vi se hvor vi ligger når sesongen er ferdig. Det er ikke mye vits å spekulere i dette nå, sa Grindhaug.

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. FK Haugesund
 3. Tromsø IL

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Bamberg sentral i Haugesund-seier

 2. FOTBALL

  Ingen avgjorde Rogalands-oppgjøret

 3. FOTBALL

  FKH kan juble for ny kontrakt

 4. FOTBALL

  Sen scoring hindret LSK-seier

 5. FOTBALL

  Drømmemål snøt Molde for seieren

 6. FOTBALL

  Rosenborg seiret i åttemålsthriller