Fotball

Slår ned på billetthaiene

<br></br><br></br><p>Britisk politi har slått til mot en rekke billetthaier de siste ukene. Det kan bety trøbbel også for norske fotballsupportere på tur.</p>

A police officer poses for photographs with English Premier League soccer club membership cards and UEFA Champions League match tickets recovered from a suspected ticket tout, during a search of a furniture shop in south London, on March 8, 2011. London police said they arrested five people Tuesday in a crackdown on touts before tickets for the 2012 Olympics go on sale. The five men and one woman, ranging from 25 to 57 years old, were arrested in a string of dawn raids in London and in Dorset in southwest England. AFP PHOTO/Akira Suemori/POOL Foto: AKIRA SUEMORI

  • Kurt B.M. Haugli

Det er i forbindelse med at salget av billetter til OL i London ble startet tirsdag denne uken at britisk politi har aksjonert mot billetthaiene. De vil ha flest mulig ut av drift når salget av OL-billettene nå starter.

Ute av drift

Dermed er også en rekke av de samme svartebørshandlerne som har foret norske fotballtilhengere med billetter, ute av drift. Britisk politi kunne i går vise frem bilder av et beslag gjort hos en angivelige billetthai i det sørlige London.

Blant de beslaglagte billettene var en rekke adgangstegn til Chelsea-København onsdag.

I tillegg ble en rekke medlemskort til engelske Premier League-klubber beslaglagt. Medlemskort som brukes til å kjøpe billetter til kamper på et tidligere tidspunkt enn billettene blir lagt ut til salg for alle. I noen engelske klubber er det også slik at billetter blir lagt inn på medlemskort.

Nettet er markedsplass

Svartebørshandelen foregår ikke lenger i de mørkeste smugene rundt stadion og i krokene på Londons T-banestasjoner. De fleste svartebørsbillettene selges via nettet og de ser mange ganger ut som ærlige og redelige steder for kjøp av lovlige billetter.

Ofte er det ren og skjær svartebørshandel det er snakk om.

Engelsk politis aksjoner mot svartebørshandlerne kan få billettstrømmen inn til disse nettstedene til å tørke inn. Ifølge politiet aksjonerer de mot hundrevis av kjente billetthaier, kanskje så mange som tusen.

I tillegg er bøtene for svartebørshandel med billetter satt opp fra 45.000 kroner til 180.000 kroner.

Forsiktighet

Dermed er det grunn til å være enda mer forsiktig før nordmenn med planer om fotballtur gjør sin billettbestilling. En vanlig metode for svartebørshandlerne er å selge billetter man ikke allerede har.

Dersom man har fått salg, starter svartebørshandlerne jobben med å få tak i billettene. Det er ikke alltid de lykkes.

Mer enn en norsk kompisgjeng på fotballtur har aldri sett snurten av billettene de har kjøpt og betalt og som er lovet levert i resepsjonen på hotellet hvor de bor.

Les også

  1. Cupfinalebilletter<br/> til blodpris

  2. Frykter svartebørs

  3. Avspark for galskapen

  4. Nordmann vant svartebørskamp i Liverpool

  5. Fullt billetkaos før mesterligafinalen

Les mer om

  1. Engelsk fotball