Fotball

Dette er de heteste overgangsryktene før vinduet stenger

Blir det flere milliardoverganger i sommer?

Denne trioen er ryktet i overganger til en verdi av nesten tre milliarder kroner. City har lagt inn et bud på 500 millioner kroner for Alexis Sánchez (til venstre). Liverpool vil betale 850 millioner for Thomas Lemar (i midten) og Barcelona har lagt nesten 1,6 milliarder på bordet for Philippe Coutinho.
  • Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Neymar til Paris Saint Germain for over to milliarder kroner. Dembele til Barcelona før over en milliard. Romelu Lukaku til Manchester United for rundt 800 millioner kroner. Kyle Walker til Manchester City for rundt 500 millioner kroner og Tiemoue Bakayoko fra Monaco til Chelsea for rundt 400 millioner kroner.

Les også

UEFA maktet ikke å stanse pengegalskapen i fotballen, nå varsler de nye grep: – Noe må gjøres

Dette er bare noen av de største overgangene i det som må beskrives som det mest elleville overgangsvinduet – i alle fall om man ser på den økonomiske delen av fotballen.

Flere milliarder klare til bruk

Men «moroa» er fortsatt ikke over. I de fleste av de store ligaene stenger overgangsvinduet ved midnatt torsdag. I Spania holder vinduet åpent til fredag klokken 20, og det er kanskje i La Liga de største overgangene kan skje de neste døgnene.

Les også

Her er alle overgangene i Eliteserien

For Barcelona har sagt at de ikke er ferdighandlet, og de sitter på en tykk lommebok etter salget av Neymar. Helt øverst på blokken står Liverpools Philippe Coutinho, og Barcelona er klare til å betale nesten 1,6 milliarder kroner for brasilianerens tjenester.

Men Liverpool har så langt i vinduet nektet plent å selge stjernen sin. Og med kort tid igjen av vinduet har de plan B klar. Ifølge den spanske avisen Marca er Juventus-spiller Paulo Dybala nestemann på listen. Ifølge avisen vil prisen være i nærheten av det de vil betale for Coutinho. Angel Di Maria er også nevnt som en mulighet for katalanerne, men prisen på argentineren vil være en god del lavere enn plan a og b.

Les også

De enorme overgangssummene bekymrer Guardiola: – Det er uholdbart

Leter etter erstatter

I Liverpool kan det se ut som de forventer et salg av Coutinho, for onsdag kveld skal de etter det Sky Sport erfarer være i ferd med å kjøpe Arsenals midtbanespiller Alex Oxlade-Chamberlain. Prisen skal være på i underkant av 400 millioner kroner.

Liverpool skal ifølge franske L'Equipe ha lagt inn et tredje bud på Monacos Thomas Lemar. Prisen skal ligge på rundt 850 millioner kroner. De har heller ikke gitt om jakten på Southampton-spilleren Virgil van Dijk, mener Daily Mail.

Manchester City skal ha representanter i Sør-Amerika for å gjøre seg klare til forhandlinger med Arsenals chilener Alexis Sánchez. Tidligere gikk ryktene ut på at Raheem Sterling motsatt vei var en del av overgangen, men det skal ha blitt avkreftet onsdag. City vil etter det Sky forstår være villige til å gi 500 millioner kroner for Sanchez, som har ett år igjen av kontrakten.

Les også

Nå vil Premier League-klubbene stenge overgangsvinduet før sesongstart

Vil hente til tross for registreringsnekt

Selv om Atlético Madrid har registreringsnekt av nye spillere i dette vinduet, stanser det ikke ryktene om Diego Costa. Senest onsdag hintet presidenten i klubben, Enrique Cerezo, om at han var optimistisk med tanke på en overgang for Costa. Selv har den spanske spissen vært åpen om at han vil tilbake til Madrid.

Og selv om overgangsommeren er stengt for norske klubber, er det fortsatt mulig å kjøpe norske spillere. Aller hetest er ryktene rundt Gents Sander Berge. Mandag skrev den spanske avisen El Desmarque Sevilla at Sevilla ønsker å betale 110 millioner kroner for den tidligere Vålerenga-spilleren.

Les også

Spansk avis: – Storklubb byr 110 millioner kroner for Sander Berge

Og en av sommerens virkelige sagaer – storklubbenes jakt på stortalentet Kylian Mbappe – har fortsatt ikke blitt bekreftet over. Men flere store seriøse medier, blant annet franske L’Equipe, melder at PSG er enige med Monaco om en låneavtale frem til neste sommer. I avtalen ligger en opsjon på kjøp for rundt 1,66 milliarder kroner.

Les mer om

  1. Paris Saint-Germain
  2. Raheem Sterling
  3. Liverpool FC
  4. FC Barcelona
  5. Manchester City
  6. Sevilla FC
  7. Sander Berge