Fotball

Alt kan skje i opprykkskampen: - Helt umulig å spå

Det går mot en thriller-innspurt i 1. divisjon. Kristiansund, Sandefjord og Jerv har alle opprykksskjebnen i egne hender.

Kristiansund-trener Christian Michelsen, Jerv-trener Arne Sandstø og Sandefjord-trener Lars Bohinen går en spennende høstavslutning i møte.
  • Herman Folvik

Kristiansund leder 1. divisjon med sine 54 poeng, fire mer enn Sandefjord og fem mer enn Jerv, når fire runder gjenstår av 1. divisjon.

— Det er helt umulig å spå hvem som går opp. Jeg tror det blir to av de tre øverste, men Sandnes Ulf kan også blande seg inn. Det er veldig vanskelig å svare på. Det er kjennetegnet til denne ligaen. Det er helt åpent med fire kamper igjen. Det blir hvert fall spennende, svarer Jørgen Klem, TV 2-kommentator, på spørsmål om hvem han tror rykker opp.

  • Husker du fjorårets vanvittige siste runde?

To lag skal rykke direkte opp til eliteserien, mens nummer tre til seks skal spille ut i kvalifisering. Faktisk har alle de tre lagene mulighet til å avgjøre alt selv. Dersom Jerv og Sandefjord vinner alle sine kamper, blir Kristiasund i beste fall nummer tre. Kristiansund skal spille mot både Jerv og Sandefjord.

— Vi har fokus på oss selv. Jeg tror ikke det finnes noen lette kamper nå. Alle lag trenger poeng. Enten er de involvert i nedrykksstrid eller opprykkstrid på en eller annen måte. Det kan bli en fantastisk herlig avslutning på 2016-sesongen. Vi tar imot det som kommer, sier Christian Michelsen, trener for Kristiansund.

Denne runden møter de Ull/Kisa som har vunnet sine siste seks hjemmekamper.

Les også

  1. Tidligere Start-spiller forlenget med Jerv

  2. Ole Hjelmhaug ansatt i to nye år i Bryne

Bohinen: — Mål om å vinne

Kristiansund har virket solide hele sesongen, men spilte sin kanskje svakeste kamp sist runde, hvor det ble 0-2-tap for Mjøndalen. KBK har tapt tre av de siste syv. Også tidligere sesonger har Kristiansund avsluttet sesongen svakt. Samtidig er både Jerv og Sandefjord i god form.

— Vi koser oss med fotball og er en spent gjeng for tiden. Jeg gleder meg veldig. Det blir fire cupfinaler, der det blir tøffe motstandere og et KBK-lag som vil vise seg fram på en sterk måte. Det er derfor vi spiller fotball. Vi vil spille avgjørende fotballkamper, sier Michelsen.

Sandefjord snudde 0-1 til 2-1 mot Fredrikstad og tok tre sterke poeng tirsdag. Trener Lars Bohinen sier dette om innspurten:

Jerv-trener Arne Sandstø og Sandefjord-trener Lars Bohinen kjemper om opprykk. Her etter 2-2-kampen for to runder siden.

— Det er ingen tvil om at det er muligheter til å vinne alle fire. Om det er sannsynlig kan vi diskutere til vi blir blå i ansiktet. Vårt mål er å vinne alle fire. Vi kommer til å gå inn til hver kamp med mål om å vinne. Da vet vi at vi rykker opp og vi har skjebnen i våre hender, sier Bohinen til Sandefjords nettsider.

— Lang og tøff vei

Kristiansund spilte kvalik i både 2014 og 2015. Det drømmes om et lokaloppgjør mot Molde i eliteserien.

— Uavhengig av å snakke om opprykk eller ikke. Å få spille på øverste nivå er noe alle drømmer om. Gulrota er stor og herlig, men veien dit er lang og tøff. Det er mange som har lyst til å kjempe om akkurat det samme. Vi har satt oss i en strålende posisjon. Utgangspunktet vårt er bedre enn alle andres. Så får vi se om vi klarer å stå distansen inn. Vi er inne i spurten nå, forteller trener Michelsen.

Grimstad-laget Jerv slo Kristiansund i kvaliken i fjor, og fikk spille om eliteserieplass over to kamper mot storebror Start, som endte med 2-4-tap. I år rykker Start 99,9 prosent sikkert ned, og Jerv kan snike seg forbi naboen fra Kristiansand. Til helgen venter Bryne som er nødt til å ta poeng for å ikke rykke ned og kommer med en 5-3-2-formasjon.

— Det blir en utfordring med tanke på å få de rommene vi vanligvis får. Vi må være gode og presise, ikke bare mot femmeren bak, men også mot treeren til Bryne på midten, sier Jerv-trener Arne Sandstø.

I bunn ser det kjørt ut for Raufoss, mens KFUM Oslo og Bryne må få til et lite mirakel for å overleve. På den fjerde og siste nedrykksplassen skiller det kun tre poeng mellom Ull/Kisa, Hødd, Ranheim, Fredrikstad og Åsane. Sandnes Ulf, Kongsvinger, Mjøndalen, Strømmen og Levanger har alle muligheter til kvalik. Fasiten er klar 30. oktober klokka 15.00.

Topplagenes gjenstående kamper:

Kristiansund: Ullensaker/Kisa (B), Fredrikstad (H), Jerv (B), Sandefjord (H)

Sandefjord: Hødd (H), Strømmen (B), Bryne (H), Kristiansund (B)

Jerv: Bryne (H), KFUM Oslo (B), Kristiansund (H), Strømmen (B)

Les mer om

  1. Fotball 1. div