Fotball

Alt kan skje i opprykkskampen: - Helt umulig å spå

Det går mot en thriller-innspurt i 1. divisjon. Kristiansund, Sandefjord og Jerv har alle opprykksskjebnen i egne hender.

Kristiansund-trener Christian Michelsen, Jerv-trener Arne Sandstø og Sandefjord-trener Lars Bohinen går en spennende høstavslutning i møte. Foto: NTB Scanpix/Herman Folvik

 • Herman Folvik

Kristiansund leder 1. divisjon med sine 54 poeng, fire mer enn Sandefjord og fem mer enn Jerv, når fire runder gjenstår av 1. divisjon.

— Det er helt umulig å spå hvem som går opp. Jeg tror det blir to av de tre øverste, men Sandnes Ulf kan også blande seg inn. Det er veldig vanskelig å svare på. Det er kjennetegnet til denne ligaen. Det er helt åpent med fire kamper igjen. Det blir hvert fall spennende, svarer Jørgen Klem, TV 2-kommentator, på spørsmål om hvem han tror rykker opp.

 • Husker du fjorårets vanvittige siste runde?

To lag skal rykke direkte opp til eliteserien, mens nummer tre til seks skal spille ut i kvalifisering. Faktisk har alle de tre lagene mulighet til å avgjøre alt selv. Dersom Jerv og Sandefjord vinner alle sine kamper, blir Kristiasund i beste fall nummer tre. Kristiansund skal spille mot både Jerv og Sandefjord.

— Vi har fokus på oss selv. Jeg tror ikke det finnes noen lette kamper nå. Alle lag trenger poeng. Enten er de involvert i nedrykksstrid eller opprykkstrid på en eller annen måte. Det kan bli en fantastisk herlig avslutning på 2016-sesongen. Vi tar imot det som kommer, sier Christian Michelsen, trener for Kristiansund.

Denne runden møter de Ull/Kisa som har vunnet sine siste seks hjemmekamper.

Les også

Tidligere Start-spiller forlenget med Jerv

Les også

Ole Hjelmhaug ansatt i to nye år i Bryne

Bohinen: — Mål om å vinne

Kristiansund har virket solide hele sesongen, men spilte sin kanskje svakeste kamp sist runde, hvor det ble 0-2-tap for Mjøndalen. KBK har tapt tre av de siste syv. Også tidligere sesonger har Kristiansund avsluttet sesongen svakt. Samtidig er både Jerv og Sandefjord i god form.

— Vi koser oss med fotball og er en spent gjeng for tiden. Jeg gleder meg veldig. Det blir fire cupfinaler, der det blir tøffe motstandere og et KBK-lag som vil vise seg fram på en sterk måte. Det er derfor vi spiller fotball. Vi vil spille avgjørende fotballkamper, sier Michelsen.

Sandefjord snudde 0-1 til 2-1 mot Fredrikstad og tok tre sterke poeng tirsdag. Trener Lars Bohinen sier dette om innspurten:

Jerv-trener Arne Sandstø og Sandefjord-trener Lars Bohinen kjemper om opprykk. Her etter 2-2-kampen for to runder siden. Foto: Herman Folvik

— Det er ingen tvil om at det er muligheter til å vinne alle fire. Om det er sannsynlig kan vi diskutere til vi blir blå i ansiktet. Vårt mål er å vinne alle fire. Vi kommer til å gå inn til hver kamp med mål om å vinne. Da vet vi at vi rykker opp og vi har skjebnen i våre hender, sier Bohinen til Sandefjords nettsider.

Les også

Syv strake uten seier for Åsane

Les også

Jerv-profiler er usikre på fremtiden

— Lang og tøff vei

Kristiansund spilte kvalik i både 2014 og 2015. Det drømmes om et lokaloppgjør mot Molde i eliteserien.

— Uavhengig av å snakke om opprykk eller ikke. Å få spille på øverste nivå er noe alle drømmer om. Gulrota er stor og herlig, men veien dit er lang og tøff. Det er mange som har lyst til å kjempe om akkurat det samme. Vi har satt oss i en strålende posisjon. Utgangspunktet vårt er bedre enn alle andres. Så får vi se om vi klarer å stå distansen inn. Vi er inne i spurten nå, forteller trener Michelsen.

Grimstad-laget Jerv slo Kristiansund i kvaliken i fjor, og fikk spille om eliteserieplass over to kamper mot storebror Start, som endte med 2-4-tap. I år rykker Start 99,9 prosent sikkert ned, og Jerv kan snike seg forbi naboen fra Kristiansand. Til helgen venter Bryne som er nødt til å ta poeng for å ikke rykke ned og kommer med en 5-3-2-formasjon.

— Det blir en utfordring med tanke på å få de rommene vi vanligvis får. Vi må være gode og presise, ikke bare mot femmeren bak, men også mot treeren til Bryne på midten, sier Jerv-trener Arne Sandstø.

I bunn ser det kjørt ut for Raufoss, mens KFUM Oslo og Bryne må få til et lite mirakel for å overleve. På den fjerde og siste nedrykksplassen skiller det kun tre poeng mellom Ull/Kisa, Hødd, Ranheim, Fredrikstad og Åsane. Sandnes Ulf, Kongsvinger, Mjøndalen, Strømmen og Levanger har alle muligheter til kvalik. Fasiten er klar 30. oktober klokka 15.00.

Les også

Nådeløs Powell etter nytt Levanger-tap: - Tar de ikke beskjedene, får de ikke spille

Les også

Flykaos på Værnes skaper trøbbel for flere lag

Topplagenes gjenstående kamper:

Kristiansund: Ullensaker/Kisa (B), Fredrikstad (H), Jerv (B), Sandefjord (H)

Sandefjord: Hødd (H), Strømmen (B), Bryne (H), Kristiansund (B)

Jerv: Bryne (H), KFUM Oslo (B), Kristiansund (H), Strømmen (B)

 1. Les også

  Sandefjord la press på Jerv og Sandnes Ulf

 2. Les også

  Slik kan Bryne berge plassen

 3. Les også

  Statistikken lyver ikke: Åsane-kollapsen kom etter at kapteinen forsvant

Les mer om

 1. Fotball 1. div

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Jerv-kapteinen etter surt tap: - Nesten morsommere å møte Arendal enn Brann

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Reservepreget Jerv tapte - kvalik mot Mjøndalen neste

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Sandnes Ulf i utfordrerrolle: - Alt er mulig

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Bryne og Hødd rykket ned etter høydramatisk avslutning

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Jerv på direkte opprykk etter sterk seier

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Jerv tar på seg favorittstempelet mot Mjøndalen