Gullhelten skulle legge opp - nå fristes Mykjåland av Paris-drømmen

Først ble hun kåret til årets spiller. Så jublet Lene Mykjåland (29) for seriegull nummer 7. Nå vurderer Lillestrøm-stjernen å forlenge karrièren.

LILLESTRØM-JUBEL: Lene Mykjåland omfavner tomålsscorer Isabell Herlovsen da Lillestrøm sikret seriegullet i siste runde.

LSK Kvinner — Sandviken 4-0

Queen-klassikeren "We are the champions" runget i Lillestrøm-hallen ved lunsjtider lørdag. Lillestrøm Kvinner jublet for klubbens tredje strake seriemesterskap etter å ha utklasset Sandviken hjemme i egen hall.

Med gullhatter på hodet og gullmedaljer rundt halsen ble Lillestrøm Kvinner hyllet av egne fans. Det var en teoretisk mulighet for at gullet skulle glippe i siste runde for de store gullfavorittene.

Men tabelltoer Avaldsnes spilte bare uavgjort 1–1 hjemme mot Stabæk. Lillestrøm ville dermed vunnet gull selv med tap hjemme mot Sandviken. Men de avsluttet serien på beste vis, med 4-0-seier, og dermed kunne LSK kvinner starte seiersfesten.

Midtpunktet i feiringen: Veteranen Lene Mykjåland, som før kampen ble kåret til årets spiller.

Det var hennes syvende seriegull i karrièren. Om to uker kan hun sikre sitt sjette cupgull.

Ville legge opp

Egentlig skulle festen i Telenor Arena i slutten av måneden være punktum for en imponerende karrière, men et overraskende tilbud fra den franske storklubben Paris Saint-Germain har gitt henne et uventet dilemma.

I utgangspunktet var hun mett på toppfotball og klar for "et veldig normalt liv".

— Jeg er nok mer gira enn jeg trodde jeg kom til å være. Da jeg fikk henvendelsen var det veldig stas, jeg tenkte at jeg ikke kunne si nei uten å sjekke det ut. Så har det vært mer interessant enn jeg trodde det kom til å være, sier sørlendingen til Aftenposten.

FEIRING: Gullkonfettien gikk i taket da Lillestrøm fikk pokalen og medaljene.

— De har klart å trykke på noen knapper jeg ikke visste var der, for jeg trodde jeg var ferdig.

Nå frister det å lære seg et nytt språk og bli kjent med Paris som by. Samtidig vil hun gjerne bli kjent med den franske fotballkulturen og fotballfilosofien.

— De er på et annet nivå fotballmessig og interessemessig. Som jentespiller ville det vært veldig gøy å oppleve det, sier Mykjåland, som har hatt et opphold i Washington Freedom. Hun har hele tiden trodd at det ville bli hennes eneste utenlandseventyr.

Imponerte mot PSG

Tilbudet om å spille 18 måneder i Frankrike kom etter at LSK Kvinner møtte den franske klubben i Champions League tidligere i høst. I 3-1-seieren på Åråsen hadde hun både scoring og målgivende. Det åpnet øynene til franskmennene, som tok kontakt da de skjønte at midtbanespilleren var i ferd med å legge opp.

— Jeg tror ikke de hadde meg på blokka før det, sier Mykjåland, som ikke har tenkt over om en PSG-overgang også gjør at hun sier ja til å spille neste sommers EM for Norge.

LSKs suksesstrener, Monica Knudsen mener Mykjåland har hatt en meget god sesong og er i sin beste alder fotballmessig.

— Hun bruker alt hun har lært over så mange år, da blir det fort veldig bra med de ferdighetene hun har, sier Knudsen, som også takker for seg med cupfinale i høst.

KASTET TIL VÆRS: Lillestrøm-trener Monica Knudsen ble hyllet av spillerne etter seriegullet.

Hun beskriver spilleren sin som god med ballen, fotrapp og aggressiv i presset. Knudsen mener det ville være veldig gøy å se Mykjåland i PSG, og mener hun har kvalitetene til å ta nivået.

— Jeg har sagt til henne at det høres ut som en veldig god plan, det hadde vært veldig gøy om hun takker ja.

Lillestrøm var fullstendig overlegne mot Sandviken. Det var periodevis spill mot ett mål og seieren burde vært på mer enn 4–0. LSK gikk dermed ubeseiret gjennom hele sesongen. Ingrid Spord, Isabell Herlovsen (2) og Emilie Bosshard Haavi scoret målene.

Avaldsnes tok sølv, Stabæk knep bronsen foran Kolbotn.