Fotball

Martinez: - Jeg skal ta Everton til Mesterligaen

Roberto Martinez tar fatt på Everton-jobben med store ambisjoner.

martinez_185235a.jpg
  • Magnus Wikan

Fotballverdenen ble ikke akkurat snudd på hodet da Roberto Martinez ble presentert som Everton-manager onsdag ettermiddag. Skriveriene om at spanjolen skulle ta over etter David Moyes på Goodison Park har vært hyppige, og ansettelsen har lenge ligget i luften.

Nå som ansettelsen endelig er bekreftet, kan styreleder i Everton, Bill Kenwright, si seg godt fornøyd. Han har stor tro på sin nye manager, og sammenligner sitt første møte med Martnez med hans første møte med forgjengeren fra Skottland. Den gang, ii 2002, lå klubben an til å rykke ned.

— Vi lå dårlig an, men det første Moyes sa til meg var: Dere rykker ikke ned. Det første Roberto sa til meg var: Jeg skal ta dere til Champions League, sier Kenwright til SkySports.

Martinez selv så også ut til å være fornøyd med å bli ny Everton-manager da han ble presentert for pressen onsdag. Etter solide resultater med Wigan i fire sesonger, toppet med en triumf i FA-cupen i den foregående, føler han seg nå klar for nye oppgaver.

- Det er virkelig spesielt for meg å komme til Everton. Jeg føler meg allerede spent og beæret. Jeg har hatt en fantastisk tid i Wigan, men etter fire år føltes det riktig å flytte på seg nå, sa Martinez i sitt første møte med pressen i sin nye klubb.

Han anerkjente samtidig at å ta over etter Moyes' suksess i klubben, vil medføre et stort press.

- Det er et stort press, men det er et press jeg er stolt over. David Moyes har satt standarden de siste elleve årene, og har skapt en platform for meg å bygge videre på, mener den tidligere Wigan-manageren.

Det ryktes allerede at Martinez ønsker å ta med seg noen spillere fra Wigan til sin nye klubb, blant andre kometen Calum McMananam.

Spanjolen har i alle fall Wigan-eier Dave Whelan på gli. Eieren åpner for å selge flere av klubbens spillere til Merseyside, men bare hvis prisen er god nok.

- Vi har ikke inngått noen avtale om at Roberto ikke får hente spillere fra oss. Slike avtaler er urettferdige og jeg tror ikke på dem. Hvis Everton ønsker å kjøpe våre spillere og prisen er riktig, er det noe vi vil vurdere, sier Whelan til SkySports.

Det kameratslige forholdet mellom Whelan og Martinez har aldri vært ukjent for offentligheten. Og selv om de to nå skiller lag, er det ingen bitterhet å spore hos eieren.

- Everton har gjort en fantastisk ansettelse, Roberto er en topp manager. Vi vil være venner for resten av livet, for han er en utrolig bra type. Jeg ønsker han lykke til i sin nye jobb, sier Whelan.

Premier League

SVUTMP
1Manchester United4310113810
2Chelsea431091810
2Liverpool431091810
4Everton4310104610
5Manchester City4301111109
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Everton FC
  4. Wigan Athletic FC