Fotball

Norsk EM i vasken

<p>Regjeringene har besluttet å ikke gi penger til en norsk-svensk EM-søknad.</p>

OSLO 20091208.Fotballpresident Sondre Kåjord under Norges Fotballforbunds pressekonferanse i Oslo tirsdag, om kvalitetssikringsrapporten fra Econ. Rapporten omhandlet søknaden fra Fotballforbundet om EM 2016. Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix
  • Line Lauvsnes Oddekalv
  • Anders Ruud
  • Ole Kristian Sagbakken
OSLO 20091209.President i svenske fotballforbundet Lars Åke Lagrell og den norske fotballpresidenten Sondre Kåfjord i samtaler med kulturminister Anniken Huitfeldt for å diskutere EM søknaden Foto: Morten Holm / Scanpix

- Den norsk-svenske EM-søknaden om å få fotball-EM i 2016 skrinlegges. Regjeringene i Norge og Sverige vil ikke gi statsgaranti.

Det opplyste den svenske fotballpresidenten Lars-Åke Lagrell på et pressetreff i kulturdepartementet onsdag. Han hadde da vært i møte med blant andre kulturminister Anniken Huitfeldt.

— Vi har hatt en tett dialog om dette med svenske myndigheter, og har etter en helhetsvurdering kommet til at det ikke er mulig å yte statlig tilskudd, sier kulturministeren i en pressemelding fra departementet.

- Et tap for Norge!

- Jeg er skuffet og forbannet. Men aller mest oppgitt på vegne av nasjonen Norge, sier Morten Wolden til adressa.no, like etter å ha fått servert nyheten om at han kan glemme et EM.

Wolden er leder av Trøndelag Fotballkrets og medlem av Trondheims EM-komité, og mener regjeringenes avslag er et stort tap.

- At vi ikke klarer å løfte oss opp på et annet nivå enn dette. Jeg mener arrangementet ville gitt fantastiske opplevelser, og skapt merverdi. Dette er et tap for Norge, et tap for Sverige og et tap for fotballen!

LES MER:

  • - Skuffet og forbannet

SKUFFET: Sondre Kåfjord minutter etter at det ble klart at den svensk-norske EM-søknaden gikk i vasken.

Veldig skuffet Kåfjord

Fotballpresident Sondre Kåfjord klarte ikke å legge skjul på skuffelsen etter avslaget.

— Selvfølgelig er jeg skuffet. Jeg må innrømme at jeg er veldig skuffet. Vi har jo jobbet intenst i over et år med siktemål om å få levere en god søknad til UEFA. Vi får ta en fot i bakken og tenke oss litt om nå, sier fotballpresidenten til NRK.

Avlyst et døgn etter slakten

I går mottok Huitfeldt kvalitetssikringsrapporten fra de eksterne kosulentselskapene Econ Pöyry og Holte Consulting.

Resultatet var langt fra lystig lesning for de som ønsket EM til Norge og Sverige.

I rapporten ble det stilt alvorlige spørsmål ved både transport og innkvartering, og det ble sådd tvil om flere anlegg kunne stå klare.

– Rapporten vil inngå som ett av flere element i vedtaksgrunnlaget når vi nå skal ta stilling til om Euro 2016 skal få tilskudd, sa kulturministeren i går.

Det tok ikke mer enn et knapt døgn før avslaget kom.

LES OGSÅ:

Les også

  1. Liten tro på EM-søknad

  2. NFF slår tilbake mot kritisk rapport

  3. Lokalpolitikere forundret over rapport

  4. - Skuffet og forbannet

Les mer om

  1. Fotball-EM