Fotball

Heltne Nilsen kan miste resten av sesongen

Brann-spilleren kan ikke slå pasninger.

Vondt: Sivert Heltne Nilsen har trolig et leddbånd i kneet som er forstrukket. Det er dårlige nyheter for Brann i sesonginnspurten. Foto: Håvard Bjelland

  • Anders Pamer
    Anders Pamer

Branns midtbaneanker Sivert Heltne Nilsen kan gå glipp av sesongens tre siste kamper etter at han onsdag pådro seg en kneskade under kampen mot Jerv. Torsdagens undersøkelse viste at trenersønnen trolig har pådratt seg en strekk i leddbåndet på innsiden av kneet.

Les også

  1. «For første gang i år kjenner jeg at jeg puster med magen»

  2. Her kupper TV 2-profilen Ballspark

— Kneet er stabilt. Det er bra. Men det gjør vondt, og det er problematisk, sier Brann-lege Knut Fjeldsgaard.

Nilsen skal nå hvile frem mot helgen. Han vil bli testet lørdag. Da vil legen også sjekke nærmere om han i tillegg til en strekk i leddbåndet, også har skadet menisken. Konklusjoner er vanskelige å trekke, men Nilsen kan gå glipp av Branns viktige sesonginnspurt.

— Vi kan ikke utelukke noe, heller ikke at han spiller mandag mot Bærum. Men det er ingen annen behandling for slike skader enn hvile. Så får vi se situasjonen an.

  • Fått med deg spillerbørsen?

Nilsens problem er at han ikke kan slå innsidepasninger. Nettopp disse pasningene slår Branns midtbaneanker dusinvis av både på trening og i kamp.

— Dersom han hadde vært syklist, hadde det ikke vært problematisk. Men han kan ikke slå slike pasninger, forklarer legen.

Også kaptein Vadim Demidov er skadet. Han har problemer med de dype musklene nær bekkenet. Det dreier seg altså ikke om en skade i hamstringmuskulaturen, slik Branns medisinske team først antok.

— Jeg er ikke helt pessimist. Men også dette er en skade det er vanskelig å spå noe rundt, vi tar to-tre dager i slengen, før vi sjekker og ser. Men Vadim er i bedring, sier legen.

Hør Ballspark-podkasten her:

Les mer om

  1. Fotball 1. div