Fotball

Ole Selnæs klar for St. Etienne

Klubbene er enige. RBK-strategen drar til Frankrike i morgen.

FORLATER RBK: Ole Selnæs, her på treningsleiren i Maspalomas, er klar for fransk fotball. Fredag drar han til Frankrike. Foto: Ole K. Sagbakken

 • Petter Rasmus

MASPALOMAS/TRONDHEIM: — Det blir vanskelig å forlate kameratene mine, men det er selvsagt et stort steg opp for meg, sier en rørt Ole Selnæs til adressa.no.

Vanskelige uker

Rosenborg og St.Etienne er enige om en overgang, og i morgen setter Selnæs seg på flyet til Frankrike. Der venter de siste forhandlingene om personlige betingelser og kontraktslengde. Neste gang midtbanestrategen gjør seg klar til kamp, er det for spill i den franske toppligaen.

— Jeg har visst om interessen en stund – noen uker - så det har vært noen vanskelige uker egentlig. Men det er en utrolig stor klubb i en stor liga som satser hardt, og som har signalisert at de har utrolig lyst på meg, sier han.

Les også

 1. Selnæs brennhet for fransk storklubb

 2. Bruttern om overgangsvinduet: - Uaktuelt å selge mer enn én uansett hva som skjer

Merkedag

Selnæs mener overgangen er et klapp på skuldra til sitt kjære RBK.

— Dette er en merkedag både for Rosenborg og for meg. At RBK har klart å fostre frem en trønder som kan ta steget ut i Europa, sier han.

Dermed blir Selnæs gjenforent med Alexander Søderlund. At toppscoreren allerede spiller for St. Etienne, er en avgjørende faktor for at Selnæs nå drar samme vei.

— Det har mye å si at «Søder» er der allerede. Det gjør alt enklere, både på og utenfor banen. Han har bare sagt positive ord om klubben, og trives veldig godt. Det gjør alt lettere, sier han.

Selnæs deltok på dagens RBK-trening på Gran Canaria, men sto over spillseksvensen. I morgen setter han seg altså på flyet til Frankrike.

Perfekt match

Adressa.no skrev tidligere torsdag at Selnæs var brennhet for den franske storklubben, og agent Per Jonsson mente midtbanespilleren ville passe perfekt for «Les Verts».

— St. Etienne er en klubb som har vært blant de syv beste i Frankrike hvert eneste år de siste sesongene, jakter midtbanespiller og vil gi en mann som Ole sjansen i startelleveren med en gang. Jeg tror en klubb av en slik størrelse er perfekt for Oles utvikling, dersom han skulle bli solgt i dette vinduet, sa Jonsson til adressa.no kort tid før overgangen ble offentliggjort.

Ukjent salgssum

Det er ikke kjent hva St.Etienne betaler for Selnæs, men det er etter alle solemerker ikke mindre enn de 30 millionene Brentford bød for ham i sommer.

Den franske klubben har allerede brukt en del penger i vinter. Kjøpet av Alexander Søderlund og marokkanske Oussama Tannane fra nederlandske Heracles i vinterens overgangsvindu skal ha kostet i overkant av fem millioner euro totalt.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde1072125111423
2Bodø/Glimt106222191220
3Vålerenga104421713416
4Kristiansund951389-116
5Rosenborg94232014614
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. AS Saint-Etienne
 3. Rosenborg BK
 4. Ole Selnæs