Stokkelien: - Det forrige nedrykket satt i lenge

Mads Stokkelien opplevde en av sine tyngste stunder på fotballbanen da Start rykket ned i 2011.

Mads Stokkelien glemmer aldri nedrykket med Start i 2011.

KRISTIANSAND: -Et nedrykk er det verste du kan være med på. Jeg vet alt om det. Det var fryktelig tungt sist, og jeg unner ingen den følelsen. Selvfølgelig ønsker ikke jeg å ha den følelsen igjen, for den satt i lenge, sier Stokkelien.

Start er inne i noen av de viktigste ukene i klubbens historie. Lørdag venter bunnlaget Sandefjord på bortebane. Fredag 23. oktober kommer bunnrival Mjøndalen på besøk til Sparebanken Sør Arena.

Med seier i begge kampene, sikrer Start seg trolig spill i eliteserien også neste sesong.

— Jeg er veldig optimistisk med tanke på at vi skal klare dette, sier Stokkelien.

-Trenger ikke hjelp

Start har 21 poeng, mens både Tromsø på kvalifiseringsplassen og Mjøndalen på plassen bak har 20 poeng. Sandefjord ligger helt sist med 13 poeng.

-Holder det med ett poeng mot Sandefjord, og seier mot Mjøndalen, tror du?

-Det blir bare spekulasjoner. Vi går selvfølgelig for to seiere, det er målet, så får vi se etter det, sier Stokkelien, og legger til.

— Vi er i en posisjon der vi ikke trenger å få hjelp fra noen andre. Dette her er helt opp til oss selv, og det er en bra situasjon å være i.

Møter 3-5-2

Andreas Hollingen var blant de beste spillerne på mandagens trening, og har virkelig meldt seg på med tanke på å få spilletid i de fire siste kampene. Midtbanespilleren tror kanskje det holder for Start å ta fire poeng på de to neste kampene for å holde plassen.

-Vi må i hvert fall vinne mot Mjøndalen, og ta poeng borte mot Sandefjord, sier Hollingen.

Mandag begynte Start å ha fokus inn mot lørdagens kamp. Laget trente blant annet på frispilling mot Sandefjords 3-5-2-formasjon.

-Sandefjord spiller litt annerledes enn det mange andre gjør. Vi må være forberedt på hva som møter oss, sier Stokkelien.,

-Må gå for tre poeng

Jørgen Hammer meldte overgang fra Stabæk til Start i sommer. Midtstopperen er opptatt av å ta én kamp av gangen.

-Det er veldig kjedelig å si, men sånn fotballmentalt, er det veldig smart å ta én kamp av gangen, og ikke tenke så mye fremover. Å rette alt fokuset inn på et stykke arbeid, er ofte bedre og mer effektivt, sier han.

-Hva må dere ha ut av kampen på lørdag da?

-Det er en god prestasjon, og gjerne tre poeng. Jeg tror alle forstår at vi må gå for tre poeng, men Sandefjord er etter min mening et lag som har underprestert litt i år. Jeg mener de er et mye bedre lag enn de har vist, og vi får se hva de kommer med av energi, men det er som sagt et veldig godt lag, sier Hammer.